Loading...
NajaveNovosti

LUCE NA KONCERTU SARE RENAR

LUCE NA KONCERTU SARE RENAR

2014-09-26-sara-renar-2Posebna gošća, u ulozi predizvođačice na koncertu Sare Renar (na slici) u Tvornici kulture 26. rujna bit će izuzetno talentirana mlada glazbenica Luce.

LUCE
Krajem svibnja mlada kantautorica Luce se javnosti predstavila s pjesmom “Možda mi”, za koju potpisuje glazbu, dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo poznatija po suradnji s Meritasicama, Massimom i Jelenom Radan, a za aranžman i produkciju je zaslužan Zvonimir Dusper – Dus. Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacija, je u kratkom roku osvojila veliki broj slušatelja, ubrzo potom i visoke pozicije na domaćim radijskim top listama.

Luce je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja, kako kaže, se hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi. Njezina moćna, ali opet melankolična vokalna interpretacija, prema komentarima na njenom Youtube channelu, dovodi slušatelje do rubnih emocija. I sama je malo zatečena svime onime što se oko nje događa posljednjih mjeseci i reakcijama koje je među ljudima pobudila pjesma “Možda mi” no, ne prepuštajući ništa slučaju, u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se, uz njen autorski rukopis, naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića.

Već krajem rujna predstavit će svoj drugi single “Krug” za kojeg sama ističe: “Ova melankolična i molska pjesma, koju ću imati prilike premijerno predstaviti 26.09. u Tvornici u sklopu koncertne promocije albuma moje kolegice Sare Renar, nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem s kojim udruženim snagama potpisujem glazbu i tekst, a koja se stilski i žanrovski naslanja na “Možda mi”. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikad vratiti. Ovom prilikom se zahvaljujem Sari Renar, čiji rad iznimno cijenim, što me pozvala da budem uvod u njezinu koncertnu promociju albuma te sam sigurna kako će to biti večer iskrenih ženskih emocija.”

Odlične recenzije albuma i koncerata, Saru Renar stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Sara, inače arhitektica, ponekad čak i manekenka, sama potpisuje sve tekstove i glazbu za svoje pjesme. Prve pjesme počela je pisati prije pet godina, što je kulminiralo u travnju 2013. izlaskom debitantskog albuma pod nazivom “Djeca” u izdanju Aquarius Recordsa.

Sara svojom glazbom sve više izlazi van uobičajnog “djevojka s gitarom” formata, te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, a album “Djeca” je protekle sezone svrstan u grupe s najboljima. Tim povodom album je u ovogodišnjem izdanju Porina nominiran i za najbolji debitantski album 2013. godine. Njziene pjesme doživjele su i aranžmanske promjene, stilski gledano od rocka, bluesa, trip hopa, pa čak i jazza u suradnji s Matijom Dedićem.

Na svojim posljednjim koncertima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Pazinu i Varaždinu predstavila je pjesme sa prvijenca i single “Ljubav” u suradnji s Barbarom Munjas.
Uživo je prati trojka koju čine Luka Geček, Zdeslav Klarić i Anže Kristan. Uoči zagrebačkog koncerta premaju nam nešto posebno, čemu ćemo moći svjedočiti 26. rujna kada će nam promovirati svoj novi album “Jesen”.
Single “Ljubav” je već vani, a ostatak materijala stiže kako nam se približava nova jesen koja će biti u znaku Sare Renar.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 25 kn, dok će na sam dan koncerta cijena iznositi 30 kn.

Kupiti se mogu na službenim prodajnim mjestima:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Aquarius CD shop, Varšavska 13
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Entrio – www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *