Loading...
Izvještaji

LJETO U MSU: KAWASAKI 3P – Zagreb, MSU, 12.6.2015.

LJUBAV NA POČETKU LJETA U MSU UZ KAWASAKI 3P

Drugo izdanje novog kulturno-glazbenog programa zagrebačke ljetne ponude pod imenom “Ljeto u MSU” sinoć je službeno počelo nastupom izvrsnog Kawasaki 3P-a čije samo ime garantira dobru zabavu. Koncert nije održan na krovu Muzeja, nego na platou uz Höllerov Dvostruki tobogan koji je nekako iz prikrajka pozivao na igru tijekom cijele svirke. Ali i ne samo na to, posjetitelji su iskoristili strunjače koje ga okružuju kako bi odmorili umorne noge i iz malo drugačije (piknik) perspektive pogledali koncert.

13_K3P

Kawaski 3P je jedan od onih bendova koji vam, kada studirate na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, postane neka glazbena svakodnevica (barem je tako bilo u slučaju moje generacije). Od njihovih nastupa u preznojenom i neprežaljenom Pauku na brucošijadama pa sve do urbane legende o tome kako je Tomfa jedan dan izašao iz stana u kućnom ogrtaču i s prijateljem se odvezao u Amsterdam. A onda kada je krenulo hokejaško ludilo u gradu, njihova je pjesma “Puta Madre” sa albuma “Idu Bugari“, postala svojevrsna tematska pjesma za svaku tučnjavu na ledu ili pogrešnu sudačku odluku.
Bugari su došli 2009., iste godine kada je Zagreb dobio MSU. A sada, 6 godina kasnije, Kawasaki 3P ima posve novo studijsko izdanje “Gol zbog pasa” i nesvakidašnju priliku da ga predstavi u muzeju.

Atmosfera je bila dosta drugačija od one koju doživite za vrijeme klupskih koncerata. Sve je bilo dosta suzdržano, ali ne zadugo. Jer kad K3P krene sa svojim hitovima, ruka sama poleti i baci čašu s pola litre pive u zrak da svi budu mokri. Bend je u zadnjih par godina pojačan i dodatnim trubačima koji su savršeno upotpunili njegov nestašni ska-punk gypsy zvuk koji tjera svoje slušatelje da se neprestano kreću, skaču, plešu i vrište.

3_K3P

Nastup su otvorili pjesmom sa novog izdanja – “Lovac” – i nastavili uz “Malo vas je” čime su pridobili publiku da im se približi i da 3P-ovska fešta napokon počne. U sat i pol su se samo redale njihove uspješnice izmiješane sa stvarima s novog albuma koje su jako brzo našle put do ušiju i srca slušatelja. Ali ipak, kada je zasvirala “Kak si? – Pa tak…” ili “Ni da ni ne“, svi su se toliko opili ritmovima i zaraznim refrenima da se cijeli MSU-ov plato užario. Vjerojatno se nije toliko užario tijekom cijelog dana izloženosti ljetnom suncu.
A da ne govorim o pjesmi “Antonija“, sa svojom romantičnom atmosferom kakvu samo ovaj bend može izmisliti, čije je prve stihove vrlo ekspresivno otpjevao i odglumio talentirani trubač Igor Pavlica.

15_K3P

I sljedeća, “Puta Madre“, dodatno je zapalila atmosferu svojim efektnim live aranžmanom i nabrijano okončala regularni dio koncerta ostavivši publiku da zahtjeva bis.
A bis je stigao uz još tri raskalašene pjesme – “Sob“, “Klint Istvud” i bezvremensku “Snifa san glu“, koju mogu staviti uz bok Antoniji po toj tripovsko-klošarskoj romatničnoj atmosferi. Otpjevali smo je svi u jedan glas pa čak i nadglasali bend u jednom trenutku.

Snifanjem se Kawasaki oprostio od publike i zaključio još jedan uspješan nastup. Možda je ovo bio jedan od najsuzdržanijih njihovih koncerata na kojima sam bila, ali je po svemu ostalome bio vrlo poseban. Biti u Zagrebu i slušati jedan od bendova uz čije vas pjesme vežu samo lijepe uspomene i to u meni omiljenom muzeju, bilo je i više nego očaravajuće.

Ljeto u MSU je tako i službeno počelo. Već večeras vas na krovu muzeja očekuju Majke i garantiraju Vam još jedan koncert za pamćenje u zaista posebnom ambijentu.

>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA<<<<<<<

PS Ne zaboravite oko ponoći pogledati prema nebu iznad Bundeka 😉

Izvještaj i foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *