Loading...

TOP GEAR LIVE – Zagreb, Arena, 3.7.2014.

TopGearLive_1TOP GEAR LIVE – Zagreb, Arena, 3.7.2014.
3. srpnja hrvatski “petrolheadsi” imali su priliku uživati u najboljem auto showu na svijetu, i to u živo! Naime, tog dana u čak dva termina zagrebačkoj, hrvatskoj i publici iz susjednih zemalja predstavio se BBC-jeva poznata emisija o automobilima (najblaže rečeno), “Top Gear” i to u svom “živom” formatu – “Top Gear Live”.

Jasno, “Top Gear” ne bi bio “Top Gear” (ili u ovom slučaju, “Top Gear Live”), bez svog poznatog voditeljskog trojca – Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May – i tajanstvenog Stiga, koji su uveseljavali lijepo popunjenu Arenu Zagreb sa svojim vratolomijama i šašavim razgovorima.

Bio je to show prepun klasičnog rocka, zgodnih djevojaka koje znaju rukovati vatrom, brzih automobila, vratolomija svake vrste i prepoznatljivog britanskog humora. Dokaz da je “Top Gear” veoma popularan i u ovom dijelu svijeta (premda je bio jako kratko prikazivan na državnoj televiziji), je dva puta napunjena zagrebačka Arena, uglavnom domaćom publikom, ali bilo je i mnogo poklonika emisije iz susjednih nam zemalja.

TopGearLive_03072014-2091Da podsjetimo, “Top Gear” je poznata automobilistička emisija BBC-ja, koja u ovom formatu postoji od 2002. No, prikazivala se i ranije, u sedamdesetima, ali kao “normalan” TV auto magazin. Sadašnji voditeljski trio, Clarkson, Hammond i May, skupa je od druge sezone, a njima se priključuje i famozni Stig (od treće sezone “bijeli Stig”, nakon “pogibije” “crnog Stiga”). Iako “Top Gear” jest primarno emisija o automobilima, poznatija je humorističnom (često i kontroverznom) pristupu trojice voditelja, koji uveseljavaju gledatelje sa svojim šašavim izumima, živopisnim utrkama i međusobnim spuštanjem.

Toga svega nije nedostajalo ni tog četvrtka u Zagrebu, a bome smo dobili i još više. U ovom oktanskom cirkusu, vidjeli smo kaskaderske vožnje, “nabrijane” automobile, biciklističke vratolomije, utrku “rimskih” kočija na motorni pogon, utrku najmanjih automobila na svijetu, utrku Reliant Robina (uz obavezno prevrtanje na bok), snajperiste koji su gađali Clarksona u električnom G-Wizu, kao i nogometnu utakmicu između Engleske i Hrvatske u Suzuki Swiftovima. Usput rečeno, Hrvatska, vođena kapetanom Stigom, pobijedila je Englesku 5-4. Sve ovo začinjeno zafrkancijama trojice voditelja, koji su vidno bili oduševljeni Hrvatskom.

Bila je ovo odlična zabava za sve ljubitelje automobila, oktanskih cirkusarija i ovog fenomenalno zabavnog showa.


FOTO GALERIJA SA SHOWA!

TopGearLive_03072014-2133

Izvještaj: Aleksandra Mladenović
Foto: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *