Loading...

JOHN LYDON PRIMIO PORINA ZA POSEBAN DOPRINOS GLAZBI

JohnnyRottenJohn Joseph Lydon,  poznatiji pod pseudonimom Johnny Rotten, nekadašnji vokal legendarnih i općepoznatih Sex Pistolsa a sadašnji frontmen PIL-a (Public Image Limited), danas je javno primio nagradu Porin za životno djelo.

Gospodin Lydon je definitivno prošao sve, od zabrana i pljuvanja do toga da ga ti isti ljudi sada obasipaju raznim nagradama i postignućima. Ali tako to ide, pretpostavljam. Ono što je najvažnije je to da Lydon nije izgubio na svojoj oštroumnosti i prepoznatljivom brzom jeziku.

Konferencija (koja se odvila u hotelu Dubrovnik) je prošla u jednom pomalo šutljivom ali i prisnom tonu. Lydon je mnoge nasmijao i osvojio svojom iskrenošću dok je pričao o raznim temama, od glazbe i PIL-a pa sve do rasprava o vlastitim životnim filozofijama i raznih crtica iz njegovog života. Na prvi pogled pomalo bizaran ali veoma inteligentan čovjek s velikim glazbenim i likovnim talentom. Uistinu živuća ikona glazbene povijesti. Uvijek kritičan prema svima, tako i prema sebi.

Na pitanje što očekuje od sutrašnje svirke, glasno i jasno odgovara: “Zabava. Očekujem zabavu.” Vjerujem da isto očekuje i publika koja će se okupiti u zagrebačkoj Tvornici. Tako da slobodnozaboravite na Pistolse, neka ostanu u lijepom sjećanju, ali sutra su na redu Lydonov PIL. Nevermind the bollocks, here’s the Public Image Limited!

I ukoliko vam se to ne sviđa, bivši vokalist Pistolsa bi vam jamačno u svom stilu poručio: “If you don’t like it, fuck off.” I ne mogu reći da se ne bih složio s njime.

Izvještaj i foto: Matija Knežević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *