Loading...

CESAR MILLAN LIVE – Zagreb Arena, 01.10.2014.

CESAR MILLAN LIVE – Zagreb Arena, 01.10.2014.CesarMillan01102014-4288
Svjetski poznati trener pasa “vođa čopora” Cesar Millan, radi velikog je zanimanja javnosti rašrio svoju djelatnost na svoju super popularnu TV emisiju na National Geographic kanalu još i na nastupe uživo putujući po svijetu i šireći svoju očito vrlo uspješnu metodu rada sa životinjama, primarno psima.
Tako je i Zagreb imao prilike ugostiti Cesara u velikoj Areni koja je bila solidno ispunjenja (cca 4000) ljubiteljima pasa ali i publikom koju jednostavno ta tema zanima.

Nisam točno znala što da očekujem od showa, odnosno kako će taj show izgledati. Svakako je bilo jasno da će domaća publika biti uključena, točnije nekolicina odabranih vlasnika pasa sa svojim ljubimcima – jer je prethodno bila objavljena audicija za tu priliku.

Show je u svakom slučaju ispunio očekivanja iako je vjerojatno svatko imao svoja različita. Ja sam mislila da ćemo pse veći dio showa viđati na pozornici, ispalo je da je veći dio showa Cesar bio na pozornici sam i objašnjavao svoju metodu, uz primjere, ozbiljne i edukativne ili je pak zbijao šale i prepričavao anegdote čemu je rezultat bio opći smijeh u dvorani. Cesar se svakako pokazao kao vrlo sposoban i nadaren zabavljač a ne samo kao trener pasa, a svoju je pozitivnu energiju lako prenosio i na publiku i pse koji su sudjelovali.

Od priča svojih početaka u Meksiku i prelaska (ilegalno) granice za boljim životom u SAD te kako je otkrio da se psi kao i druge životinje u prirodi ravnaju samo instinktom i da jedino to pravilo treba primjenjivati u odnosu s psima, kako je najvažnija “calm assertive energy” samopuzdna smirujuća energija vlasnika, s kojom se u biti sve riješava, što je na kraju lijepo pokazao i na djelu na psima koji su prošli audiciju i od kojih je svaki imao neki manji problem kojeg je Cesar lako riješio, odnosno pokazao kako ga riješiti nakon čega je naravno zaradio veliki pljesak u dvorani.

CesarMillan01102014-4288

Cesarov show je uz pauzu od 20tak minuta trajao ni više ni manje nego 2,5 sata što nas je poprilično impresioniralo. Dao si je truda u svakom slučaju. A neposrednošću i otvorenošću je svakako zaslužio povjerenje i onih koji su pomalo skeptično gledali na njegove metode.
Ima nešto i u pozitivnoj energiji koju Cesar odašilja, ispao je daleko zabavnija osoba nego bi se to iz TV showa moglo zaključiti, s odličnim smisao za humor, poprilično je jednostavno na odličnom engleskom objašnjavao kako sve to funkcionira. Čak i njegov izlazak na pozornicu na početku showa u pratnji njegova dva psa, Juniora, pitbul terijera i Mr. Bensona, špica, bio je zabavan: vrlo brzo je skinuo vestu i ostatak showa proveo u majici naše nogometne reprezentacije s napisanim vlastitim imenom na poleđini.
Sve skupa uopće nije djelovalo kao jeftino podilaženje publici, čak se moglo shvatiti i kao dobra zezancija na to kako je Meksiko razbio našu repku ove godine na Svjetskom prvenstvu.

CesarMillan01102014-4290

Na kraju ovog odličnog showa, Cesar je konstatirao da je u biti cijeli svoj život posvetio da bude najbolji trener pasa na svijetu ali je završio kao trener ljudi, a pse samo rehabilitira. Naime iskustvo je pokazalo da nema “loših pasa, već loših vlasnika” i da ” su psi zrcalo nas samih, pa tako i ponašanja”.

Na kraju showa je povelik broj publike došao do pozornice pozivajući Cesara da se vrati i podijeli autograme, na što se Cesar rado odazvao pa jejoš pola sata proveo u dijeljenju autograma i slikanju s fanovima.
CesarMillan01102014--4

FOTOGALERIJA CESAROVOG SHOWA – KLIK OVDJE!
Izvještaj i foto: Anastazija Vrzina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *