Loading...

ROCKOFF FESTIVAL (SILENTE, RADIO LUKSEMBURG, MJUZIKL) – Zagreb, Tvornica Kulture, 03.10.2014.

ROCKOFF – FESTIVAL NOVOG ZVUKA – Zagreb, Tvornica Kulture, 03.10.2014.Silente RockOFF
Noćas je u zagrebačkoj Tvornici kulture startao novi festival popularne rock-pop glazbe, RockOFF. Festival novog zvuka, kako su mu naziv dali organizatori, Hrvatsko Društvo Skladatelja (HDS) na vatrenom je krštenju noćas ispunio Mali Pogon Tvornice. Festival ima natjecateljski karakter, po uzoru na naše stare festivale zabavne glazbe, ali s ene održava samo jednu večer već će se sve odvijati u 7 koncertnih večeri tijekom mjesec dana, zadnje dvije kao polufinale i finale.

Od preko dvjestotinjak izvođača koji su se prijavili, strogi žiri je odabrao 15 najboljih koji će se boriti za lentu najboljeg, ili najuspješnijeg. A žiri nije uopće mačji kašalj niti skup “osoba sumljivih namjera”. Prominentan žiri sastoji se od 5 članova: naše glazbene dive Josipe Lisac, našeg cjenjenog glazbenog novinara i pisca Hrvoje Horvata, Mrleta iz Leta 3, te Juraja i Pavleta iz benda Svadbas, od kojih samo Josipa noćas nije mogla prisustvovati radi gostovanja.

_DSC4476

Noćas su dakle na pozornicu izašla tri benda: Mjuzikl koji je uspješno prebrodio zapreku prvog benda, Radio Luksemburg koji je fino još podigao atmosferu, da bi cijelu večer vrlo suvereno zaokružio dubrovački Silente, na radost brojnih fanova a bogme i ostale publike.
Ako se po jutru dan poznaje, RockOFF ima šanse da postane bitan festival u žanru koji poslovično ne voli te “festivalske” forme.
A ako je suditi po žiriju, koji je pažljivo pratio i slušao bendove, onda će kredibilnost pratiti glazbeni ugođaj.

_DSC4453

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *