Loading...

VALHALLA – 6. ANNIVERSARY – Zagreb, Močvara, 12.12.2014.

6 godina Valhalle, Zagreb, Močvara, 12. 12. 2014.

Činjenica da je Valhalla najdugovječniji i najposjećeniji metal party u Hrvata više nije znano samo štovateljima heavy-power metala već je to postalo općepoznata stvar. Ove godine party slavi svoju šestu obljetnicu i prisjeća se skromnih, ali vrlo intenzivnih početaka u metal baru Runa na Gornjem gradu. Zatim se spustio u Dobar zvuk pa preko Željezničara sve do Močvare i obale Save. I cijelo ovo vrijeme ta manifestacija konstantno raste i pruža nešto novo.
Niti ovoga puta organizatori DJ Kneža i DJ Lawless nisu razočarali odlično raspoložene uzvanike.
8_ShutdownKao što je i običaj, zagrijavanje je započelo promocijom nekog od novoizašlih albuma heavy metal legendi. Ovoga puta smo u cijelosti mogli čuti najnoviji Accept pod nazivom „Blind rage“.
Nezahvalnu ulogu prvog sastava večeri je dobio mladi folk-pirate iz Marije Bistrice, Code of Nelson’s Folly. Upravo prema očekivanju, momci su odlično zabavili mali broj fanova i promovirali svoj demo „Beergasm“ te pokazali da imaju itekakvu perspektivu.
Seks, pivo, motori i kicking asses je metal. I to je Shutdown. Old school beskompromisni heavy metal iz Slovenije. I to je ono što su pružili sad već poprilično ispunjenoj Močvari. Momci su razvalili po svim parametrima. Sumnjam da je itko ostao ravnodušan.
Prije dvije godine su izdali i svoj prvi album „Heavy as metal & hot as hell“ koji je definitivno must have za svaku zbirku.

12_SoundbringerTreći su nastupili kultni zagrebački metalci Sounbringer koji su ovom prilikom na Valhalli proslavljali desetu obljetnicu postojanja i skori izlazak prvog albuma pod nazivom „The world of Pain“.
Žestokog i čvrstog zvuka i tekstova vezanih uz povijesne hrvatske junake, sastav definitivno nije razočarao i dostojno je proslavio jubilej.

17_Out_of_the_Void
Poslijednji je nastupio Out oft he Void. Supergrupa sastavljena od članova bandova LIV, Flesh i Descender. Okupili su se samo sa jednim ciljem, da kao Black Sabbath cover band proslave već spomenuti šesti rođendan Valhalle. Momci su svoj repertoar bazirali isključivo na prva tri albuma legendarnih engleskih mračnjaka i odradili su to vrhunski. Zvuk, atmosfera, izvedba, sve je bilo odlično i dotjerano. I ne, nisu svirali Paranoid. Nije ni bilo potrebe.

Kao i uvijek da zabava potraje do sitnih sati pobrinuli se već spomenuti organizatori uz heavy-power hitove i neizbježan “The bard’s song“ i grupni zagrljaj preživjelih ratnika.

GALERIJA – KLIK

Izvještaj: Matija Čaić
Foto: Martina Šestić – martina@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *