Loading...

TRENTEMØLLER – Zagreb, Tvornica kulture, 30.09. 2014.

TRENTEMØLLER – Zagreb, Tvornica kulture, 30.09. 2014.

Trentemoller (15 of 20)Nedvojbeno kultni, danski producent i instrumentalist Trentemøller, očito je bez problema uspio napuniti zagrebačku Tvornicu. Jaki kontralight, stroboskopska svijetla i vizualni ugođaj na granici s epileptičkim napadajima, ugodno se izmjenjivao s blagom i melodičnom atmosferom cjelokupnog banda, baš kao i sa rijetkim ali zanimljivim i opuštajućim vokalnim dionicama vizualno zanimljive basistice Marie Fisker.

Pa iako je koncert počeo tek sa instrumentalima, stvorena atmosfera eskalirala bi pri završetku svake skladbe i činilo se kako je publika čak i više entuzijastična od samog banda.
Trentemøller, kao band, počastili su nas ambijentalnim zvucima sa trenutno aktualnog, posljednjeg albuma „Lost“ , ali smo imali prilike uživati i adrenalinskomu zvuku i starijih uradaka, nekih i koji su više na tragovima agresivnijeg rave i tehno izričaja.

U svakom slučaju, nastup Trentemøllera, odlično je glazbeno osvježenje kakvo je Zagreb itekako trebao. Uz rifove gitara, arenalinski ritam bubnjeva, dominantni bass, ali naravno i samog Trentemøllera na klavijaturama, u zadnjem danu rujna u ugodno popunjenoj Tvornici, naučili smo kako i tamna elektro melankolija može biti itekako euforična.

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK!

Izvještaj i foto: Deyan Barić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *