Loading...

THE BEATLES REVIVAL BAND – Zagreb, Tvornica Kulture, 18.12.2014.

THE BEATLES REVIVAL BAND – Zagreb, Tvornica Kulture, 18.12.2014.Beatles Revival Band
Legendarni The Beatlesi imaju bezbroj tribute bandova po svijetu, no zasigurno jedan od najdugovječnijih i najboljih, barem u Europi, su naši The Beatles Revival Band. Originalno riječki bend, formirao se prije točno dvadeset godina i od onda nisu stali, iako većina nastupa čak i u dva benda. U međuvremenu su u bend primili jednog Dalmoša, Splićanina Josipa Radića na basu.

Beatles Revival BandPovremeni “član”, gost uživo i prijatelj, Zoran Perić iz zagrebačkog Picksiebnera bio je također gost i u petak u Malom Pogonu Tvornice Kulture u koju se natiskalo preko dvjestotinjak sjajno raspoloženih fanova liverpolske četvorke i koji su bili jednako zaslužni za sjajna (skoro) tri sata rođendanske svirke.

Eriku, Goranu, Josipu i bubnjaru Marku za live nastupe se pridružio i nekdašnji član Zoran na klavijaturama pa su tako u najžešćoj postavi proslavili svojih 20 godina, Počevši koncert uz “Sgt. Peppera”, nizale su se vječne; “With a litle help from my friends”, “Please me”, “Help”, “8 days a week”, “Can’t buy me love”, “Michelle”…. i tako skoro tri sata i onda shvatiš tko su The Beatlesi zaista bili (oni koji nisu to shvatili do sada).. jer naime toliko pjesama sve odreda hitovi a nisu niti sve odsvirane. Bend tvrdi da i dana danas nema svoju omiljenu pjesmu. Zaista, ne čudimo se tome.

Beatles Revival BandNakon nekoliko šala i pošalica, na binu se popeo bivši Revivalov basista i pjevač Neven Kolarić kako bii bendu “pomogao” odpjevati još jednu pjesmu.
Revivali su cijeli koncert odsvirali u sjajnoj formi, Erik i Goran sigurni u svoje verzije vokala slavnih McCartneya i Lennon, uz svesrdnu vokalnu pomoć Josipovu.
“Birthday” je bio prigodna pjesma kojoj su se svi odazvali, općenito je publika uglas pjevala većinu pjesama a Mali Pogon se pošteno rasplesao.
53408″ rel=”attachment wp-att-53408″>Beatles Revival BandZaključujući koncert s ponovo “Sgt. Pepperom”, točnije klasičnim raspašojem uz “Twist and Shout”, moram reći da mi je najjače sjela sjajno žestoko izvedena “Helter Skelter”.
Naravno da koncert nije bio gotov – uz zafrkanciju da li da ostanu na bini ili reda radi siću i ponovo se vrate za bis, Revivali su nam odsvirali još 5 pjesama, “Come together”, “Give a peace of chance”, “Yellow submarine” “A Hard Day’s Night” i na kraju završili s vječnom “Hey Jude”.
Mora se dečkima priznati da su jako autentični. Ako izuzmeno esencijalni faktor prisustva, magnetizma i karizme stvarnog člana The Beatlesa, ovo je zaista “the best next thing”.
McCartneya sam gledala prošlog lipnja u Beču i mogu odgovorno tvrditi da su The Beatles Revival Band legitiman tribute band koji zaista voli to što svira i pjeva i to se itekako osjeti.

Dečkima želimo sretan rođendan, a vi – počastite se jednom s rock’n’roll povješću i odgledajte jedan njihov koncert.
Riječani če tu priliku uskoro imati – u novogodišnjoj noći Bend će nastupiti na riječkom Korzu. Budte tamo!

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Anastazija Vrzina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *