Loading...

PICKSIEBNER – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 30.5.2014.

Picksiebner_VIB1PICKSIEBNER – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 30.5.2014.

Naš najzabavniji i najorginalniji bend pod imenom Picksiebner iliti pikova sedmica, koji već desetak godina njeguje miks countrya, rocka i bluesa u svom vrlo specifičnom, uglavnom zajebantskom stilu održao je u petak u Vintage Industrial Baru jedan od njihovih najboljih koncerata kojima sam ja svjedočila.

Bend koji osim oznake “zabavan” nosi i onu “svirački vrlo sposoban”, prašio je Vintageom preko dva i pol sata prošetajući setlistom na kojoj je bila kompilacija covera odnosno country standarda, te autorskih pjesama. U biti kod Picksienbera nikad nisi načisto što ćeš ti sljedeće servirati, ali je uvijek iznenađenje i uvijek odlično.

U petak je bend nastupio bez “neopravdano izostalog” pridruženog člana, majstora usne harmonike Kreše Oremuša, ali je zato uskočio fenomenalni Marko First na violini koji je naprosto rasturio. Općenito, show koji priređuje bend lako zasjeni sjajno sviračko umijeće svih članova benda.
Koncert je krenuo odmah “u glavu” s “Duvljim konjem” i popularnim hitom “Erik trkaća svinja”, “Grizzly Adamsom” i “Krugovima u žitu”.

Picksiebner_VIB2Odlično popunjeni Vintage uživao je u podužoj koncertnoj minutaži. Kao i uvijek sjajno raspoloženi, članovi benda su dizali atmosferu bez po’ muke. Iako je Zoki pjevač već poznati, bradati lik na domaćoj sceni, “look” koji je imao u Vinatageu na prvu loptu bi zavarao i iskusne: posve u imageu braće Gibbons iz ZZ Topa, izgledao je kao jedan od njih na pozornici Vintagea.

No Zoki je umjesto ZZ Top bradonje uskoro postao religijski vođa. Tamo negdje na pola koncerta, nakon što smo čuli da je život i dalje čupav i dlakav “…c’est la vie, lagano se ćelavi”, Zoki je uz svesrdnu pomoć ostatka benda službeno objavio da se bend raspušta te da je sada kolektiv “reliogijska zajednica” odnosno “RZ P7” s Zokijem u glavnoj ulozi iscjelitelja. Svjetska zafrkancija koja je nakon toga uslijedila podigla je atmosferu do vrhunca: uz inscenirane “sljedbenike” i “uspješna” iscjeljivanja za toliko i toiko para, publika se jako dobro nasmijala.

Nakon ove “religijske avanture”, bend je nastavio prašiti po hitovima “Bolje grob nego job, “Priča o cucku” itd…
Ako do sada još niste nikad bili na koncertu Picksiebnera ili P7 – svakako neka vam to bude sljedeće na checklisti.

Country StrikePredgrupa na koncertu je bio također country bend Country Strike, koji ne samo da je odlično zagrijao atmosferu nego su članovi zaista i sposobni glazbenici i vrsni izvođači, pa je sve zajedno u Vintageu u petak bila jedna odlična koncertna večer.

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i fotografije: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *