Loading...

PARNI VALJAK – Zagreb, KD V. Lisinski, 16.12.2014.

PARNI VALJAK – Zagreb, KD V. Lisinski, 16.12.2014.ParniValjakLisinski_16122014-0008
Konačno je sinoć jedan od naših najdugovječnijih i najpopularnijih bendova rasprodao čuvenu koncertnu dvoranu V. Lisinski u Zagrebu, nakon nevjerojatno duge i stabilne karijere.
Bend se čak i oprostio od publike, otišao na oproštajnu turneju i onda su članovi nakon pet godina stanke zaključili da ne mogu bez onog što ih je pokretalo cijelli život. Ili im je samo zafalilo novaca.
Ali nepobitna činjenica ostaje, kada se Valjak vratio na scenu svi su bili zadovoljni.
Nakon mnoštva dvorana, trgova i raznoraznih drugih lokacija na kojima je Valjak nastupao, došlo je vrijeme i za Lisinski.

Sreća i zadovoljstvo koje su se ocrtavale na licima članova jasno su govorile koliko im ova dva koncerta znače. No ne samo njima.
ParniValjakLisinski_16122014-0151Izuzetno šarolika publika, svih generacija i “staleža” pohodila je sinoć Lisinski sa samo jednim ciljem: ponovo doživjeti sve one lijepe i kultne pjesme koje smo pjevali kao klici, zaljubljivali se uz njih ili koje su obilježile neki dio naših života.
Vjerojatno nema nikoga od vas koji u nekom trenutku nije bio na koncertu ili barem nastupu Valjka, pa bio to i na nekom trgu u novogodišnjoj noći. Pa znate o čem pričam. O zbornom pjevanju skoro svake pjesme naprimjer.
Ako i niste to doživjeli, pa eto sada je Valjak ponovo okupljen pa svakako odite ne jedan od njihovih koncerata.
Ako ništa drugo kao promatrač. Jer, ako vas i ne zanima glazba, zanimat će vas kako koncert teče i kako ljudi reagiraju.

ParniValjakLisinski_16122014-0157Razmišljajući što ću napisati u izvještaju, došla sam do spoznaje da nemam što mnogo pisati. O Valjku se sve zna, Valjkove pjesme svi znaju, a oni malobrojni koji tapkaju u nekom mraku sve dok ne dožive njegov koncert neće imati nikada pravi dojam što je Valjak znači za ove prostore.
Nabrajati pjesme koje je Valjak sinoć na preko dvosatnom koncertu izveo također nema mnogo smisla. Jer, skoro sve pjesme se pjevaju uglas, često čak i mnogo jače od raspoloženog Akija.

ParniValjakLisinski_16122014-0166Nema razlike jeste li osmoškolac, student, mlada mama ili mladi poslovnjak, naša showbiz zvijezda ili deda sa unukom, i baka u mirovini. I svi oni su se sinoć našli u Lisinskome. Rijetko se vide koncerti na kojima su skoro sva lica publike toliko sretna i nasmiješena.
Moram priznati da sam više gledala događanja u publici i interakciju s bendom, preciznije Akijem koji je i prošetao dvoranom, nego što sam pratila sam koncert i setlistu.
Ako i niste poseban ljubitelj Valjkovih pjesama mnogima ne možete zanijekati vječnost evergreena.

ParniValjakLisinski_16122014-0144Hitovi i kultne pjesme su se nizali, a dvorana je stajala na nogama, plesala i uživala, jednako kao i bend koji je očevidno bio beskrajno zadovoljan činjenicom da su “pokorili” i Lisinski.
Sinoćnji (a vjerojatno je i večerašnji bio jednak) odlazak na koncert u stavi je za sve bio – izlazak uz sjajan provod.

Izvještaj i foto: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *