Loading...

MICHAEL BUBLÉ – Slovenija, Ljubljana, Dvorana Stožice, 06.11.2014.

MICHAEL BUBLÉ – Slovenija, Ljubljana, Dvorana Stožice, 06.11.2014.MichaelBuble_06112014-0087
Karizmatični kanadski pjevač Michael Buble sinoć je u Ljubljani, u punoj Dvorani Stožice posve oduševio publiku na svom prvom koncertu na ovoj regiji u sklopu turneje “To be Loved”.
Planirana su najprije bila dva koncerta u Ljubljani i u Zagrebu, no blizina a bogme i cijena ulaznica koja je bila porilično paprena, učinili su svoje i na žalost zagrebački je bio otkazan, pa su hrvatski fanovi krenuli put dežele na kvalitetnu dozu swinga, soula, jazza te big band i pop glazbe.

Michaelova predgrupa je bio izvrsna vokalna tamnoputa skupina Naturally 7, koja je kao što i samo ime govori sastavljena od sedam vrsnih pjevača koji su svoj set sjajno izveli u posve a capella izvedbi. I naravno totalno oduševili publiku. Naturally 7 su gostovali na dvije pjesme i kasnije u drugom dijelu Michaelovog koncerta kada su zajedno otpjevali na pozornici br. 2 na drugom dijelu dvorane. Pogodilli ste – scenografija je bila izvrsna, a sama manja sekundarna pozornica vrhunski dizajnirana s namjerom da Michaela posve približi publici na tribinama.

Možda nemate taj dojam, no Michael važi u svijetu za jednu od najpopularnijih zvijezda našeg vremena (ergo cijena ulaznica) što je posve jasno bilo i po tome što su koncert pohodili i fanovi iz Hrvatke, Italije in čak Poljske, a vidjela se i kanadska zastava u publici.
Michael je inače, što je malo poznato, naše gore list, navodno iz okolice Trogira – da li je znao da Slovenija nije Hrvatska ili je samo lukavo zakamuflirao rečenicu već nakon prve pjesme da su njegovi preci iz “ovih krajeva” i da je sada po prvi put ne samo ovdje već i da je tek sada upoznao i dio svoje obitelji koja mu se i pridružila na koncertu. Naravno da je pobrao burno odobravanje.

MichaelBuble_06112014-0026
Publiku, jednako u sjedećem parteru i na tribinama digao je na noge već pri drugoj pjesmi “Haven’t Met You Yet” i više manje se stvar nije mijenjala osim na setu laganica. Majstor je komunikacije s publikom, djeluje totalno prirodno, spontano, a smisao za humor mu je vrhunski, nasmijao nas je svako malo s odličnim forama. No prvo je “uslišao” nekoliko želja publike: spremno se fotografirao (točnije to je učinio njegov bodygard Jose) s obožavateljicom u prvom redu, a nakon toga i omogućio mladom fanu da zapjeva s njim. Dečko je to toliko sjajno odradio da je Michael u šali pobjegao od njega rekavši da mu ne misli prepustiti slavu na koncertu.
Slična komunikacija se nastavila tijekom cijelog koncerta, rukovanje, slikanje, “pospikavanje” i dok je hodao od glavne pozornice na sporednu i nazad. Možete to shvatiti kao dodvoravanje ili ne publici, ali izgledalo je da istinski uživa, a i ostatak publike koji je to sve promatrao sjajno se zabavljao, pa onda – cilj je postignut zar ne?

Glazbeno, barem na moje iznenađenje – Michael je odlučio svoje autorske pjesme staviti po strani i napraviti koncert “covera” – svih onih pjesama koje svi mi znamo, koje on voli i umjetnika koje on cijeni, i ispalo je – sjajno!
Utjecal Elle Fitzgerald, Steviea Wondera, Franka Sinatre, Nat King Colea, Van Morissona i Tonya Bennetta je bio očit – a kako to radi Michael teško da može još tko drugi trenutno u svijetu glazbe.
Big Bend koji ga prati na turneji a koji je nazvan u duhu američkog footballa “Team Buble” je apolutni top glazbenika koji istinski uživaju u vrhunskoj svirci i sprezi s publikom. Ništa u cijelom koncertu nije bilo usiljeno ili hladno.

Niz “ozbiljnih” skladbi gore navedenih glazbenika Michael je prekidao s neočekivanim, neodgovarajućim skladbama onda kada je pripremio neku psinu.
Tako je nakon romatičnog seta pjesama i duge govorancije kako je on nježna, romantična duša i kako su se njegovi baka i djed vjenčali uz sljedeću takvu skladbu, izveo je u najprije neprepoznatljivom usporenom početku divlju, dance pjesmu “Everybody” boy banda Backstreet Boys, koju kladim se njegovi baka i djed nisu nikad niti čuli. Salve smijeha logično su se prolomile dvoranom.
Slično je publika i reagirala kada je strašno ozbiljno krenuo pjevati superhit Daft Punka i Pharela WIlliamsa “Get lucky”.

Regularni dio koncerta Michael je završio sa svojom “It’s A Beautiful Day”. Na bisu je izveo još tri pjesme uz “standing ovation” naročito na standardu The Driftersa “Save the Last Dance For Me”. Vjerojatno ovakvav prijem publike ima manje više svugdje no nekako smo s koncerta koji je trajao nešto manje od dva sata, izašli s uvjerenjem da smo ga baš mi oduševili tako jako da će nam doći (nadajmo se ipak u Zagreb) opet.

MichaelBuble_06112014-0157setlista:
1. Fever (Little Willie John cover)
2. Haven’t Met You Yet
3. Try a Little Tenderness (Ray Noble and His Orchestra cover)
4. You Make Me Feel So Young (Frank Sinatra cover)
5. Moondance (Van Morrison cover)
6. Come Dance with Me (Frank Sinatra cover)
7. Feeling Good (Leslie Bricusse & Anthony Newley cover)
8. Lucky 13
9. I’ve Got the World on a String (Cab Calloway and His Orchestra cover)
10. Everything
11. That’s All (Nat King Cole cover)
12. Everybody (Backstreet Boys cover)
13. Crazy Love (Van Morrison cover)
14. Home
15. Get Lucky (Daft Punk cover)
16. Who’s Loving You (The Jackson 5 cover)
17. I Want You Back (The Jackson 5 cover)
18. To Love Somebody (Bee Gees cover)
19. All You Need Is Love (The Beatles cover)
20. Burning Love (Elvis Presley cover)
21. It’s a Beautiful Day
22. Cry Me a River (Julie London cover)
23. Save the Last Dance (The Drifters cover)
24. A Song for You (Leon Russell cover)

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *