Loading...

LAČNI FRANZ – Zagreb, Tvornica Kulture, 20.12.2014.

LAČNI FRANZ – Zagreb, Tvornica Kulture, 20.12.2014. LacniFranz (3 of 20)
U ugodno popunjenoj zagrebačkoj Tvornici Kulture, Zoran Predin dokazao je kako i već davno zaboravljena novovalska rock imena mogu upravo i danas imati gotovo podjednaku svježinu i uistinu imaju još što za pokazati.

Iako smo već davno pomislili kako smo ga izgubili u slatkastim šansonama i medijsko političkim lutanjima, poput feniksa iz pepela, okupivši oko sebe mlade glazbenike, Zoran Predin nam se vratio u onom obliku u kojem ga i najradije pamtimo. Kao frontmen nedvojbeno kultnog mariborskog novovalnog benda Lačni Franz.
Stoga nas i ne mora čuditi kako je tvornica bila dobrano ispunjena i „starijom ekipom“ koja je bez problema, kako razumjela tako i znala slovenske stihove Predinovih ciničnih balada, pa iako je prošlo i pokoje desetljeće neaktivnosti benda.

Vrlo zaigran i gotovo mladenački- punkersko raspoložen Zoran Predin uz pomoć i odobravanje publike izveo nam je neke od napamtljivijih pjesama Lačnog Frazna. Pa iako je većina pjesama izgubila nekadašnju sociološko – političku konotaciju skrivenu između redova i do danas glazba Lačnoga Franza nije izgubila na svježini.

LacniFranz (14 of 20)Uz ovacije i pljesak publike izredale su se tako uspješnice poput „Stari vojak”, „Lačni Franz“, „Vaterpolisti“, „Jebivetar“ , „Naj ti poljub nariše ustnice“ ali i legendarna “Ne mi dihat za ovratnik“, te novovalna himna „Šta bi mi bez nas”, pa i Predinova „Kosa boje srebra“.
Stoga možemo još jednom, na kraju godine zahvaliti Zoranu Predinu i za rockom vječno gladnom Franzu na ovoj dirljivoj nostalgičnoj novoalnoj lektiri od koje svakako još uvijek možemo mnogo toga naučiti.

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Deyan Barić, www.dominionart.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *