Loading...

IL DIVO – Zagreb, Arena, 30.9.2014.

IlDivo_30092014-4218IL DIVO – Zagreb, Arena, 30.9.2014.
Svjetska glazbena senzacija crossover žanra, kvartet odličnih pjevača, skupina Il Divo – ponovo je na turneji. Nakon izdavanja njihovog posljednjeg albuma, malo blesasto nazvanog, “A Musical Affair” – i turneja ima isti naziv, logično. Jednako logično turneja promovira album i obratno.

Il Divo ima svoj vrlo određen krug publike i žestokih fanova i u tom krugu, skupina dobro prolazi i shodno tome dobro zarađuje, no hype koji je skupinu četvorice zgodnih frajera finih manira i džentelmenskog ponašanja pratio u početnim godinama formiranja je davno prošao. Trenutno imaju popriličan problem kako napuniti iole veću koncertnu dvoranu. Zagrebačka Arena koja puni i preko 15.000 ljudi, ovaj je put (prvi put su bili u Areni 2012.) bila ogroman zalogaj u utorak.

Možda četvorka više nije tako zgodna, ili je cijela strka oko njih bila neutemeljena – ne usuđujem se pogađati.
No ono što je očito i sigurno: kvartet i dalje krasno pjeva, Il Divo su još uvijek elegantni, šarmantni i džentelmeni. No nedostaje im, ovaj put vrlo očito – topline, iskrenih emocija i nadasve kemije među članovima.
Show je bez sumnje jedan ugodan izlazak u ležerni glazbeni svijet “opernog popa” naročito uz dodatak odlične pjevačice, gošće večeri Lee Salonge.
Problem je što su nastupi uživo odraz onog što se zbiva u skupini: navodno i ne razgovaraju jedan s drugim niti se druže već godinama. Zajedno su isključivo radi para, a priča ide tako daleko i da se neki i ne podnose.
Čak i ako to sve nije istina, očito je da među njima stvari ne štimaju.

IlDivo_30092014-4190
Zanimljivo je međutim da su Il Divo albumi poprilično prijemčivi, ugodni za slušanje i spadaju u one koje ćete vrlo vjerojatno kupiti ako vas ova vrsta glazbe imalo zanima. Odlično su producirani, pjesme dobro aranžirane i odabrane. Uopće se ne čudim da se dobro prodaju.
Uživo međutim, naročito ako ih gledate više od dva puta – više jednostavno nisu uvjerljivi. Uz obavezno i prozirno podilaženje publici – nikako više za publiku koja je često u koncertnim dvoranama i glazbeno zahtjevnija.

Moguće je da Il Divo imaju trenutni pad u karijeri, svatko ga ima – nadam se da je tako jer su u početku njihovi koncerti bili sjajni – doslovce su obarali s nogu. Bez sumnje da bi ih rado ponovo vidjela i čula u toj formi.

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *