Loading...

HATEBREED, NAPALM DEATH, INCITER – Zagreb, Tvornica kulture, 22.02.2014.

Ovoga puta imali smo sreću pa je koncert pao na subotu, a kiša nije nikako dobra isprika da se ovakak spektakl propusti. Makar se ispred Tvornice i na prvome bendu nije činilo da bude ljudi do kraja se ipak promjenilo.

Čast da otvore večer pripala je domaćem bendu Inciter. Odradili su solidan nastup pred malobrojnom publikom i polupraznim klubom predstavljajući stvari za zadnjeg albuma „From Within“. Nakon njih dvoarana se lagano puno, a na pozornici se napalm death (3)spremaju Napalm Death, grindcore legende sa još uvijek aktualnim albumom „Utilitarian“ iz 2012. Počinju sa „Silence is deafening“ i nastavljaju sa „Everyday Pox“ sa zadnjeg albuma, u početku je atmosfera bila pomalo mirna i statična, no ubrzo na repertoar dolazi „Suffer the children“ i tada počinje kaos. Mosh pit nije stajao isto kao ni Napalmi. Između pjesama Barney se osvrtao na vječnu borbu između religije i homoseksualnosti i dobio podršku fanova. Pred kraj nezaobilazno je bilo odsvirati kratke hitove „Deceiver“, „The Kill“ i „You suffer“ nakon čega sljedi njihova legendarna obrada legendarne „Nazi punks fuck off“ legendarnih Dead Kennedys-a.  Za kraj odsvirana je „Siege of power“ nakon čega prepuštaju stage suptnicima na turneji. Zvuk tijekom nastupa bio je odličan, isto kao i besprijekorna svirka. Neki će reći „to je grind, samo lupaju bezveze“, međutim znamo da to nije tako, a Barneyjev vokal se nakon svih godina nimalo nije umorio niti ublažio te je i dalje zavržao svoju energiju skakanja po pozornici.

Čim je stage postavljen počinju Hatebreed, nekima headliner, nekima co-headliner, a nekima support bend Napalimima. Počinju agresivno i „s mudima“ od samog početka i „Defeatist“-om. Tvornica se podosta napunila i makar je zvuk bio nešto slabiji tako da su gitare bile malo pretihe, a bass na djelovima prejak, popraćeni cu mosh-em i circle pitovima. Možda sam ja u krivu, ali nakon svih ovih godina sviranja čini mi se da njihov vokal Jamey ne zna šta da radi sa sobom na stage-u pa maše rukama na sve strane. Prošli su sve hitove koje je publika oduševljeno pjevala. Za kraj i potpuno uništenje ostavljena je Hatebreed-1Destroy Everything  nakon čega su se slikali s publikom i rekli da dolaze sljedeće godine natrag pa ćemo vidjeti je li to istina. S obzirom na reakcije, poklonici oba benda izlaze zadovoljni tako da koncert nam svima ostaje u dobrom sjećanju i radujemo se ponovnom susretu.

Hatebreed setlista:
Defeatist
Empty Promises
Put It to the Torch
Everyone Bleeds Now
In Ashes They Shall Reap
Honor Never Dies
Straight to Your Face
Doomsayer
Every Lasting Scar
Before Dishonor
As Diehard as They Come
Boundless (Time To Murder It)
Perseverance
Indivisible
Last Breath
To the Threshold
Live for This
I Will Be Heard
Destroy Everything

Izvještaj: Tomislav Crnković
Foto: Elena Crnković, Marko Bishop Jadro (s dozvolom www.cmar-net.org)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *