Loading...

GOOD VIBRATIONS: COLD SNAP, BAND OF SPICE, DECOMPOSING ENTITY, ABSORTICK – VINTAGE INDUSTRIAL BAR, 26.03.2014.

Srijeda je, kao i inače, dan rezerviran za posjet Vintage Industrial Baru i uživanje u novom izdanju koncertnog programa Good Vibrations.
Ovaj su se put za nabrijanu atmosferu i dobre vibracije pobrinula četiri benda: Absortick, Decomposing Entity, Band of Spice i Cold Snap.

1_AbsortickNa moju veliku žalost nisam uspjela vidjeti početak samog koncerta kojeg je otvorio mladi karlovački psihodelično-melodični metal bend Absortick. Stigla sam među poprilično dobro zagrijano društvance taman na posljednji takt zadnje pjesme i uspjela vidjeti tek zadovoljna, nasmiješena lica kako zahvaljuju okupljenima i veselo mašu (što dokazuje i slika koja prati ovaj tekst 🙂 ).
Absortick postoji od 2010. godine, a nakon dvogodišnje pauze bend se vratio na scenu i najavio snimanje EP-a “Waiting for tomorrow” sa 6 autorskih pjesama koji je sinoć doživio i svoju live promociju.

Nakon nasmiješenih Karlovčana, na pozornicu nam je stigao već svima poznati izvrsni zagrebački death metal trio Decomposing Entity.
4_Decomposing_EntityDavorin, Marin i Jurica su razvalili Vintage svojom brutalno žestokom setlistom. Dečki lome vratove publici (a i sebi) jer jednostavno ne možete mirno stajati gledajući Marina kako ubija svoje bubnjeve predano headbangajući.
Metal kojeg ovi momci stvaraju je uistinu vrlo prezican i tehnički perfektan. Sve vrvi od žestokih masnih riffova koji vam penetriraju mozak. Svemu tome dodajte i vokal koji je pokazao takav opseg glasa koji je dušu dao za ekstremne metal žanrove. Kako bi kuhari rekli – “za prste polizati” 🙂

I dok pivo teče u potocima, scena se priprema za sljedeće goste večeri – Band of Spice koji su do Vintagea potegli čak iz Švedske. U naše su krajeve stigli kako bi nam predstavili svoj novi studijski album pod nazivom “Feel like coming home“, a ako ste ih nekim slučajem propustili, možete ih pogledati već sutra (petak 28.03.) u ZCUK-u Regenerator.
18_Band_of_SpiceDečki se nimalo ne srame pokazati svoju ljubav prema žestokom rocku kojeg su oplemenili utjecajima iz blues voda. Kako hard rocku i priliči, BoS su svoj scenski nastup odradili s velikom količinom energije, neprestano animirajući publiku koja se bez ikakvog problema prepustila ugodnim, melodičnim i ritmičnim pjesmama. Frontman benda je koketirao s prvim redovima i propinjao se na zaštitnu ogradu što je svakako doprinjelo još boljoj komunikaciji na relaciji bend – publika.

Završetkom ove švedske hard rock fešte, vrijeme je došlo za momke koji su krenuli u treći svjetski rat, a to su ni više ni manje nego Cold-Snap – domaći bend koji je tijekom deset godina aktivnog djelovanja na glazbenoj sceni pokazao veliki talent i ogromnu količinu kreativnosti što mu je omogućilo prodor izvan granica lijepe naše.
44_Cold_SnapProšle su godine objavili svoj novi studijski album “World War III” koji i dalje skuplja pohvale kritike i fanova.
Od prve pa sve do zadnje odsvirane stvari održavali su uzavrelu atmosferu u Vintageu. Moshpit je bio konstantan tijekom cijelog nastupa, nema toga koji nije letio zrakom ili završio na podu dok je ekipa divljala radeći circle pit. Među okupljenima se našlo fanova koji ih prate od samih početaka, ali i veliki broj novopečenih štovatelja CS groove zvuka. Jan je uistinu izrastao u punokrvnog frontmana koji pršti od energije i za rukom mu polazi da bez ikakvih problema ostvari pravu bliskost sa publikom.
Cold-Snap teško da će ikada ikoga ostaviti ravnodušnim. Cijeli je bend povezan kemijom koja se osjeti svim čulima i kada gledate tako dobro raspoložene glazbenike možete samo uživati i biti sretni da ste bili dijelom tog trenutka.
Nastup u Vintage Industrial Baru snimila je ekipa iz Metal View Producitions za prvi Snapov live DVD. Tako će svi oni koji nisu uspjeli posvjedočiti ovom koncertu moći barem donekle doživjeti sinoćnju atmosferu.

KONCERTNA GALERIJA – KLIK!!!

Izvještaj i foto: Martina Šestić (martina@venia-mag.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *