Loading...

STRATOVARIUS, AMARANTHE, SEVEN KINGDOMS – Austrija, Beč, Szene Wien, 26.03.2013.

Većina mojih izvještaja započinje sa time kakva je večer bila općenito i sve druge ne-glazbene-besmislice, no ovaj moram započeti sa:  Amaranthe-Viennabilo je nevjerojatno! Sjećam se da sam to prošli puta rekla nakon koncerta koji se dogodio u travnju 2012. Kada sam vidjela NIGHTWISH u Beču! No ova večer bila je gotovo ista!

Prvi bend bio je SEVEN KINGDOMS i bili su poprilično dobri no ništa posebno. Pjevačica Sabrina Valentine je lijepa djevojka sa lijepim glasom, no ono što moraju naučiti je kako pridobiti publiku. Sve je bilo malo ukočeno i ono što mi je stvarno nedostajalo bila je snaga na pozornici. No potencijala ima i mislim da jedino što im treba je više vježbe.

Nakon SEVEN KINGDOMS na pozornicu je izašao moj osobni vrhunac večeri. AMARANTHE su bili moćni od prve do zadnje minute na pozornici i sa 13 pjesama su odsvirali odlični headlinerski nastup! Snaga kkoju ovaj bend ima na pozrnici rijetko sam vidjela prije kod drugih bendova, kao i toliko zabave na pozornici. Ideja sa tri pjevača (ženski glas, muški glas i muški vrisak) čini ovaj zvuk drugačijim od svega što se može pronaći kod drugih bendova.
Nastup na pozornici je bio savršen, pokreti pjevačice Elize savršeno se uklapaju u glazbu tako da nismo imali samo nešto za slušati, već i za gledati.
Onako dobri kakvi su uživo, osvojili su srca publike već nakon dvije ili tri pjesme. Jedan od vrhunaca setliste bilo je zasigurno „Electroheart“ koja mi je zapela u glavi od koncerta pa do beskonačnosti!

Stratovarius-ViennaNakon AMARANTHE red je konačno došao i na STRATOVARIUS. Zastava u pozadini bila je malo prevelika za Szene pa smo mogli pročitati samo ‘TRATOVARIU’ što je rezultiralo šalama da smo na krivom koncertu. No, srećom, bili smo na pravom mjestu i STRATOVARIUS su bili moćni od prve do zadnje minute.

Jedina negativna stvar o kojoj sam mislila je to da je uvijek opasno za headlinera pozvati predgrupu koja je vjerojatno bolja od njega, jer AMARANTHE su prije stvarno razvalili Szene!
No Beč nije bio umoran pa se činilo da se se publika zabavljala više nego prije i STRATOVARIUS su razvalili!
Sa pjesmama poput „Forever“, koja je malo smirila publiku, srca su osvojili i sa pjesmama poput „Black Diamond“ i (naravno ova mora biti na setlisti) „Hunting High and Low“ na kojoj je publika doslovno eksplodirala!

Sa novom majicom i stvarno gadnom boli u vratnim mišićima stigla sam kući te hladne, snježne noći, ali noći koju ću se uvijek sjećati.

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK!

Izvještaj I foto: Tamara Vodicka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *