Loading...

SLAYER – Zagreb, Tvornica kulture, 23.06.2013.

SLAYER PO TREĆI PUTA U TRI GODINE RAZVALIO METROPOLU!

Legendarni Slayer jučer je ponovno napravio show za pamćenje. Nakon koncerta u Areni te nakon koncerta u Močvari, ovoga puta su provjerili od čega su napravljeni zidovi Tvornice. Možda najintiminiji i najmanji koncert kojeg su unazad svojih 20-ak godina odsvirali. slayer-zagreb01Mjesto Hannemana je upotpunio Gary Holt, inače gitarist Exodusa, a na bubanj umjesto Dave Lombarda se vratio Paul Bostaph.

Već prilikom ulaska u Tvornicu dalo se naslutiti kakav će kaos biti unutra. Preko tisuću ljudi je čekalo na red da uđe u klub. Ljetni dan, tisuća žednih fanova, zatvoren prostor i Slayer.

Započeli su sa ”World Painted Blood” i nastavili sa ”Hallowed Point”, veliki pogon Tvornice doslovno je gorio, a publika je bila glasna kao nikada ranije. Već nakon prve dvije stvari znoj je obasjao sva lica u publici, a naročito onih koji su bili u mosh pitu. Nije bilo odmora, već je krenoo ”War Ensemble”. Tu se oslobodila ogromna masa energije, a Slayer je na koncertu intimnog predznaka u srcu Zagreba pokazao što znači žestoka svirka, publika je prikazala što znači vjernost, odanost i uživanje u glazbi. Atmosfera je ključala i ključala gotovo dva sata dok su se redale miljenice ”Bloodline”, ”Postmortem”, ”Hell Awaits” i tako do ”Raining Blood”. Tvornica ni tada nije posustala i činilo se da metal plesnjak nikada neće stati.   Temperatura je bila ogromna, a daljnje skakanje jednostavno neizdrživo.  Ono što treba primjetiti u setlisti je to da se dolaskom Bostapha u bend malo izmjenila. Odsvirali su ”Payback” koji nisu svirali jako dugo te spomenutu ”Bloodline” koji također rijetko sviraju. U kratkom predahu nakon službeno zadnje ”Raining Blood” koji je trajao tek toliko da publika dozove velikane thrasha na bis valjalo je zastati, okrenuti se oko sebe, i shvatiti da je Slayer koncert otprašio u
potpunosti beskompromisno i bez sekunde predaha, a Tom Araya još se jednom iskazao kao jedan od vodećih frontmena u metal Slayer-Zagreb03glazbi dok je impozantna pojava Kerryja Kinga publiku opet i opet tjerala na još, na glasnije, na bučnije i bombastičnije. A onda je misli trebalo skrenuti na ovacije. Orilo se ”Slayer, Slayer”,  a kada su se vratili i zasvirali ”South Of Heaven” i ”Angel Of Death” Tvornica je doživjela pravu metal adrenalinsku eksploziju.

Usprkos nepodnošljivoj vrućini i znoju, fanovi su izdržali do kraja. Ovakav koncert se u našim krajevima iznimno rijetko viđa. Bend poput Slayera pred nekih tisuću ljudi… jednostavno neponovljivo. Tko nije bio sinoć na koncertu može mu biti žao jer sa trenutnom situacijom u Slayeru i polazeći od činjenice da su treći puta u tri godine bili kod nas, ne znam kada će se dogoditi to da idući puta zasviraju kod nas. Koncert za pamćenje i jedan od najboljih koncerata u Tvornici.

Set-lista:
World Painted Blood
Hallowed Point
War Ensemble
Hate Worldwide
At Dawn They Sleep
Bloodline
Disciple
Mandatory Suicide
Chemical Warfare
Antichrist
Die By The Sword
Postmortem
Altar of Sacrifice
Jesus Saves
Payback
Seasons in the Abyss
Hell Awaits
Dead Skin Mask
Raining Blood
– bis –
South of Heaven
Angel of Death

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK!

Izvještaj: Josip Ivić
Foto: Elena Crnković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *