Loading...

SAINT VITUS, MOS GENERATOR – Austrija, Beč, Szene Wien, 22.03.2013.

mos generator 1Budući da je ovih dana hladno, rano smo stili u Szene kako bih vidjeli poznati istariji bend SAINT VITUS uživo. Na moje iznenađenje mnogo je mladih bilo u klubu kako bi ih vidjelo iako SAINT VITUS postoje od 1980.-ih i primjetno je da nisu više u najmlađim danima.

No za početak: kao predgrupa je nastupio MOS GENERATOR i zaista su se odlično uklopili u raspoloženje publike.

Ova je večer bila puna doom metala, a to je bilo i savršeno raspoloženje za opuštajući kraj teškog tjedna. I tako smo ušli u dvoranu malo iza 20:00 sati kako bismo vidjeli MOS GENERATOR.

 

Zvuk ovog benda je doista jedinstven, ali i klasični doom metal kakvog poznajemo. Bend se još više svidio publici jer su svoj Jägermeister podijelili sa prvim redovima, a činilo se i da tijekom nastupa vole ovo piće.

Bilo je jasno da se MOS GENERATOR dobro zabavljaju na pozornici – ne samo zato što su to rekli – nego zbog energije koju su podijelili sa bečkom publikom. I tako se dogodilo da ovaj nastup nije bio spor – bilo je mnogo zabave pa su pjesme bile sve brže i brže. Na kraju je raspoloženje bilo tako dobro da je Beč stvarno bio spreman za glavnog izvođala večeri: SAINT VITUS!

 

saint vitusNakon 17 (!!) godina SAINT VITUS su objavili svoj 8. album (“Lillie: F-65”) i tako  udovoljili svim svojim fanovima diljem svijeta. A budući da su godine samo broj odlučili su krenuti i na turneju i pokazati ljudima da i u starijoj dobi mogu svirati sa energijom koju su imali u mlađim godinama.

„Blessed Night“ je otvorila koncert i u samo jednom trenutku dobili su srca publike. I baš kao MOS GENERATOR prije njih podijelili su svoja pića sa prvim redom i zabava se nastavljala!

Naravno, nisu izostale stare pjesme, a one poput „Dying Inside“ su oduševile publiku. Na moje iznenađenje čak su i mlađi znali sve pjesme i tako se dogodilo da je cijela publika s glazbom i u glazbi.

Za bis su SAINT VITUS izabrali „Born Too Late“ – ništa novo za starije fanove benda!

Cijene na merchandiseu su bili stvarno ok pa su ljudi kupili novu majicu ili SAINT VITUS tange – kako se komu sviđa….

Koncerta galerija- KLIK!

Izvještaj i foto: Tamara Vodicka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *