Loading...

OF WAND AND THE MOON, DIE WEISSE ROSE – Zagreb, VIP Club, 26.01.2013.

Fenomenalna večer za fanove neo-folka!

Sinoć smo se imali priliku uvjeriti da se bez previše kompliciranja može napraviti odličan koncert u klubu u kojemu ovakva glazba nije sastavni dio glazbenog repertoara. Iz početka malo skeptičan stav je bio u vezi mjesta održavanja koncerta jer nikad nisam imao priliku otići niti me ikad put odveo u VIP club.

DieWeisseRoseTakođer smo se sinoć uvjerili da akustična gitara može razgaliti svakoga. Od običnog partijanera koji dolazi na takvo mjesto do žestokih metalaca poput mene samog. Ne volim činjenicu što se Of the Wand and the Moon stavlja u isti koš sa hrpom neo-folk bendova, ali nema veze, mogu i to pregrmiti jer iskrenost kojom Kim Larsen rekapitulira stvari uživo graniči sa nekim oblikom dobrog mazohizma.

Koncert je otvorila grupa Die Weisse Rose. Martial Industrial bend iz Danske koji prati Of Wand and the Moon na ovoj turneji. Snažan scenski nastup i doslovno dodirivanje te konverzacija s publikom su ono što ovaj bend uživo čini dobrim. Pjevač se ne libi ući među ljude dok pjeva, a kako je mikrofon bio pun bijelih ruža te kako je koncert bio polusjedećeg karaktera, svako malo je bacao ruže u publiku. Dobar nastup bez ikakve zamjerke.

OfWandAndTheMoonNakon Die Weisse Rose na binu dolazi Of wand and the Moon. Otvorili su koncert sa pjesmom “Lucifer”. Najbolja stvar u vezi ovog koncerta je ta što je zvuk bio savršen. Mogao si pričati sa osobom do bez ikakve vike, a i dalje si uspio čuti bend što svira. Tijekom svirke niti jedan član benda nije napravio niti jedan jedini osmijeh, a više od polovice koncerta su odsvirali zatvorenih očiju. Nakon što su odsvirali sve što su imali u planu, izašli su na bis i odsvirali “I Crave For You” te pozdravili sve i zaključili koncert. Savršeno odsvirano i bez ijedne zamjerke.

Meni osobno koncert je trajao ful kratko jer se čovjek lako izgubi u nečemu što graniči sa savršenstvom. Nadam se da će i u budućnosti VIP club imati koncerte istog ili sličnog karaktera jer prostor je odličan, akustika je savršena, a bendovi poput Of Wand and the Moona se rijetko viđaju na našim prostorima.

SETLISTA:
Lucifer
Lost in Emptiness
Wonderful Wonderful Sun
A Pyre of Black Sunflowers
Hold my hand
Nighttime in Sonnenheim
Summer Solstice
We Are Dust (No Yule This Year, My Love)
Shine Black Algiz
Watch The Skyline Catch Fire
Raven Chant
Immer Vorwärts
I Crave for You

 

 DSC_0025  DSC_0026  DSC_0054  DSC_0092
 DSC_0102  DSC_0105  DSC_0106  DSC_0118
 DSC_0122  DSC_0133  DSC_0154  DSC_0161

Izvještaj: Josip Ivić
Foto: Martina Šestić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *