Loading...

MANNTRA, H I R, Zagreb, KSET, 02. 02. 2013.

Manntra za slideSinoć je u prepunom zagrebačkom KSET-u Manntra održala prvi koncert s turneje Horizont Tour na kojoj će promovirati svoj album prvijenac.

Atmosferu je zagrijao mladi bend H I R koji je izvrsno dočarao glemersku atmosferu 80ih. Od scenske odjeće, odnosa prema publici pa do samog izbora pjesama – zbog svega toga sam na trenutak zaboravila da sam u malenom KSET-u i mogla sam se bez problema zamisliti na nekakvom stadionskom koncertu.
Dečki imaju dobru publiku i veliku podršku svojih prijatelja koji su doprinjeli samom imidžu benda. Svega je bilo – i zgodnih plavih djevojaka na pozornici, tajica, životinjskih uzoraka i lepršavih kosa. Nije smetalo ni to što je pjevač zaboravio tekst Livin’ on prayer (pripisat ću to viskiju), publika je priskočila u pomoć i jedan dio pjesme otpjevala umjesto njega.

Manntra-0252Nakon kratke pauze na scenu je stupila Manntra. KSET je već bio prepun i svi su željno očekivali početak koncerta. Već na prve taktove Gorkog sna krenula je euforija.

Sam nastup je bio pun energije i poštovanja prema publici. Vidi se da dečki znaju kako se povezati s ljudima jer samo je jedan pogled na prisutne otkrivao ljude koji uživaju u koncertu, pjevaju skupa s bendom, plešu – ništa od toga ne bi bilo moguće bez te otvorenosti prema fanovima kakvu ima Manntra. Najbolja atmosfera je definitvno bila za vrijeme hitova Kiša i Horizont. To su pjesme koje su prve tako reći poharale scenu, pogotovo nakon objavljivanja video spotova. I nakon koncerta je publika tražila još, a to su i dobili. Manntra je još jednom odsvirala Kišu i to kako je Marko rekao “kao Mišo Kovač”. I tako je bilo. Čovjek je raširio ruke i svi su pjevali.
Može im kritika prigovarati zbog tekstova pjesama kolikogod hoće, ali ovom bendu ne mogu osporiti kvalitetu i prije svega iskrenost.
Na kraju su letjele i bubnjarske palice i ostali live rekviziti koje su skupljali najzagriženiji fanovi.

Sve u svemu – zagrebačka promocija albuma Horizont je prošla uspješno, a Manntra, kao i njihova predgupa H I R su se dokazali kao izvrsni live bendovi.

Sljedeći na turneji su:
01. 03. 2013. Palach, Rijeka
30. 03. 2013. Mini Teatar, Osijek
13. 04. 2013. Tawan, Lepoglava

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Martina Šestić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *