Loading...

CHILDREN OF BODOM – Srbija, Beograd, Dom omladine, 18.11.2013.

Već u naslovu sam želio podcrtati avanturu u koju sam se upustio želeći samo prisustvovati i fotkati koncert Children of Bodom da bih pripremio izvještaj za vas koji ovo čitate. Ispostavilo se da je dobijanje PHOTO PASS-a nepremostiva prepreka kod organizatora (u mom slučaju) unatoč potvrdi istog od bendove izdavačke kuće, tako da ćete ovdje vidjeti BodomLake01fotke koje sam snimio prilikom posjete jezeru Bodom. To bi trebao biti krunski dokaz da je lakše preživjeti Bodom Lake (fanovi COB će se sjetiti njihovog slogana “I survived Bodom Lake”), nego dobiti PHOTO PASS od organizatora ovog koncerta. Nadamo se u buduće boljoj suradnji sa istima.

Well, hajdemo sad nešto reći o dijelu koncerta kojem smo uspjeli nekako prisustvovati. Svirku su otvorili pjesmom “Sixpounder”, naravno uz ovacije raspomamljenih fanova (to smo čuli, ali ne i vidjeli). Laiho je od samog početka bio u verbalnoj komunikaciji sa publikom, što je bio dobar znak da neće samo odraditi koncert. Treba naglasiti da je ovo bio njihov prvi dolazak u Srbiju, što je on i sam rekao poslije druge pjesme “Living Dead Beat”.

Prostor u kojem se koncert održao nije velik (ne više od 400 ljudi) i bio je dobro popunjen, a bina je prilično mala, što je možda pomalo sputavalo Laiha jer znam da je vrlo dinamičan i pokretljiv na sceni i da mu treba prostora. Sve to ipak nije kvarilo utisak, naprotiv, atmosfera je bila užarena i bliska.

BodomLake02Došlo je vrijeme za “Silent Night, Bodom Night” i totalni kaos među fanovima. Zanimljiv je bio detalj kada su fanovi počeli skandirati: „Roope, Roope“… ime druge gitare ovog banda (bivšeg člana nekolicine legendarnih finskih bandova prije COB), on je jednostavno zastao, našao se zatečen, iznenađenje je bilo očigledno.

Zatim su uslijedile dvije pjesme sa novog albuma: “Halo of Blood” i “Scream for Silence”, i to je bio prvi ispit za prisutne, jesu li pravi fanovi i znaju li ih. Po reakcijama, bilo je jasno da je društvo malo ali odabrano, da se pjesme znaju i da su dobro prihvaćene: skakalo se, pjevalo, headbangalo… predivna atmosfera.

Temperatura je podignuta do usijanja pjesmama: “Bodom After Midnight”, “Lake Bodom” i “Hate Crew Deathroll” sa starijih albuma. Uslijedila je samo još jedna pesma sa najnovijeg albuma “Dead Man’s Hand on You”, a onda pravi armagedon do kraja.

BodomLake03Mislim da svi pravi fanovi koji su se zatekli tamo nisu mogli očekivati više od onoga što su dobili. Odličan koncert, jedan od onih gdje izvođači nisu podcijenili publiku i dali su sve od sebe.

Set lista:

01. Sixpounder
02. Living Dead Beat
03. Silent Night, Bodom Night
04. Halo of Blood
05. Scream of Silence
06. Bodom After Midnight
07. Lake Bodom
08. Hate Crew Deathroll
09. Dead Man’s Hand on You
10. Are You Dead Yet?
11. Blooddrunk
12. Everytime I Die
13. Towards Dead End
14. Hate Me!
15. Downfall

Bis:
16. In Your Face

Izvještaj i foto: Miloš Ristić-Jeskanen

One comment
  1. meelanche

    Nije loša reportaža. Šteta što smo ostali uskraćeni za slike. 🙁 Mala ispravka, za koncert je prodato 850 karata, što je otprilike i kapacitet Doma Omladine. Više od 400 ljudi. 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *