Loading...

BON JOVI – Austrija, Beč, Krieau, 17.05.2013.

Veličanstveno. Koncert. Setlista. Ljudi. Uređenje pozornice. Stvarno veličanstveno.
Uređenje pozornice je bilo poput velikog Cadillac-a iz SAD-a okruženog velikim ekranima kako bi se podvukao glazbeni ugođaj ili približili glazbenici.

BonJovi_17052013-06557Kao predizvođači nastupili su The Makemakes i austrijska pop-djevojka Christian Stürmer. Glasine kažu da će ona nastupiti kao predizvođač i na jednom od njemačkih Bon Jovi koncerata.
The Makemakes nisu bili loši iako ništa posebno. Zvuk je bio u redu za pokrenuti publiku lijenu u petak poslijepodne, ali pravog raspoloženja nije bilo.
Cristina Stürmer – jedna je stvar volite li ju ili ne, moj najdraži izvođač neće biti nikada. I veliko pitanje koje mi se vrti po glavi otkada znam da će biti glavna predgrupa legendarnom Bon Joviu je: zašto?
Njezina vrsta glazbe je pop i jednom kad znate jednu pjesmu, znate sve o njoj. Za Bon Jovi koncert bi bilo stvarno lijepo imati predizvođača koji se stvarno uklapa, a ne nešto potpuno drugačije. Rasploženje je izostalo, li neki su došli vidjeti samo Bon Jovia pa su došli oko 19:00 sati kada su predizvođači završili.

Lokacija je učinila to da se osjećate kao da ste na festivalu, što je jako dobro ako je vrijeme sunčano i suho. Jučer je kišilo. Hvala Bogu nije bilo hladno i prvo je kiša bila samo lagana no na kraju se pretvorila u pljusak.
Pozornica nije bila natkrivena pa su Bon Jovi pokisli baš kao i mi ostali. Ali nije važno kakvo je bilo vrijeme, raspoloženje u publici je bilo odlično. Iako mnogi kažu da je koncert 2011. bio bolji nego 2013., ali nakon toliko vremena i ovaj je bio odličan!

BonJovi_17052013-06601Odabir pjesama je bio vrlo milozvučan. Bilo je nekih starih pjesama i nekih novih tako da su sve generacije pronašle nešto što znaju, vole i što su željele čuti. Druga pjesma je bila ‘You Give Love A Bad Name’ i dobila je željeni odgovor. Publika je gorjela u energiji i pjevala publiku s majstorom – nadopunjavala njegove stihove. Klasici poput ‘It’s My Live’, ‘Wanted Dead Or Alive’ i ‘Have A Nice Day’ zapalili su publiku, nitko nije mogao mirno stajati, svi su skakali, podizali ruke u zrak i plesali – gdje god da ste pogledali.
Vrijeme nije nimalo smetalo Jon Bon Joviu, kada je postalo premokro stavio je kapu no nije izgubio ništa od energije i zabave na pozornici! Bend je zaista uživao u Beču i dobili ste osjećaj da se na pozornici stvarno dobro osjećaju!

Neznatna mana bile su cijene na merch-u i za pića, 40 EUR za majicu i 5 EUR za pivo je bilo previše iako moram priznati da je majica stvarno lijep suvenir, i koliko često dobiješ priliku vidjeti Bon Jovi uživo?
Ono što je zato bilo stvarno dboro  je to da se moglo kupiti mnogo hrane. I ne samo tipičnih stvari poput pizze i slično. Na Krieau se mogao kupiti pommes, različite vrste kobasica i mnogo toga. I moj osobni favorit – znan sa mnogo festivala u Austiji i Njemačkoj: Pasta Mario gdje možete kupiti špagete, tortelline i slično! Svatko tko je želio nešto pojesti mogao je pronaći što mu odgovara.

Setlista:

  1. That’s What the Water Made Me
  2. You Give Love a Bad Name
  3. Born to Be My Baby
  4. Raise Your Hands
  5. Lost Highway
  6. Whole Lot of Leavin’
  7. It’s my life
  8. Because We Can
  9. What About Now
  10. We Got It Goin’ On
  11. Keep the Faith
  12. When We Were Beautiful
  13. Amen
  14. I’ll Be There for You
  15. Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
  16. We Weren’t Born to Follow
  17. Who Says You Can’t Go Home
  18. I’ll Sleep When I’m Dead w/ covers „Start Me Up” Rolling Stones/ “Rockin All Over the World” Status Quo
  19. Bad Medicine w/cover “What I’d Say” – Ray Charles
 • Bis:
  20. Last Man Standing
  21. Wanted Dead or Alive
  22. Have a Nice Day
  23. Livin’ on a Prayer

Napomena: Phil X nastupio je umjesto Richiea Sambore. Trajanje: 2 sata 25 minuta

Report: Tamara Vodicka
Foto i video: Anastazija Vržina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *