Loading...

THEATRES DES VAMPIRES, JTR SICKERT, LUNACODE, DOWNCAST ART – Zagreb, Boogaloo, 14.04.2012.

Nakon skoro tri godine, najpoznatiji talijanski gothic metal bend Theatres des Vampires vraćaju se u Hrvatsku, u sklopu promocije svog posljednjeg albuma „Moonlight Waltz“ iz 2011. god. Zagreb je ovom prilikom prvi grad u nastavku njihove turneje započete u travnju 2011. , a ovi Hrvatima već dobro znani Talijani nastupili su jučer u sklopu večeri „Vampiria“ u Boogaloo-u koju organizira Twilight promotions, a na kojoj su sudjelovala još tri benda- domaći symphonic metal Downcast Art, te talijanski gotičari JTR SICKERT i Lunocode.
Večer su otvorili u 21.15  Downcast Art koji su, na žalost, imali priliku odsvirati tek nekoliko pjesama pred jako malim brojem ljudi, a nakon njih sve se nastavilo u znaku Talijana, koji su svirali svaki oko 45 minuta.
Theatres des Vampires s karizmatičnom Sonyom Scarlet izašli su na pozornicu oko 23.30 u svom specifičnim teatralnom tonu. Zanosna je pjevačica noseći masku stupila na stage poput dive, a svojim je pokretima duž čitavog koncerta opravdala naziv benda.
Koncert je započeo pjesmom „Keeper of Secrets“ sa posljednjeg albuma uz iznenađenje u obliku prskalica, a bend je odsvirao ukupno 17 pjesama, većinom hitova poput „Lilith Mater Inferorum“, „Angel of Lust“, „La Danse Macabre du Vampire“, „ Carmilla“. Tokom nastupa Sonya je nekoliko puta naglasila kako voli hrvatsku publiku i kako je sretna što ponovno nastupaju ovdje. Izuzev malog broja fanova koji su bili u interakciji s bendom, atmosfera je bila prilično slaba, za što je zaslužan slab odaziv i generalna letargičnost Hrvata, koji će, čini se, uspjeti uništiti nekad prilično dobru gothic metal scenu.
Sve je završilo iza 1 sat, nakon čega je počeo dobro znani Twilight Party s DJ-em Tomijem Phantasmom.

Theatres des Vampires setlista:

1. Keeper of Secrets
2.Lilith Mater
3. Sangue
4.Moonlight Waltz
5.Bring me Back
6. Angel of Lust
7.Le Grand Guignol
8. Unspoken Words
9. Apart
10. Dracula
11. Medousa
12. Wherever You Are
13. Rain
14. Blood Addiction
15. La Danse Macabre

Bis:
16. Carmilla
17. Blut Divine

Foto galeriju pogledajte OVDJE.

Izvještaj: Tamara Dujmović
Foto: Ivana Sataić (ivana@venia-mag.net)

One comment
  1. MissX

    “…atmosfera je bila prilično slaba, za što je zaslužan slab odaziv i generalna letargičnost Hrvata, koji će, čini se, uspjeti uništiti nekad prilično dobru gothic metal scenu.” Slab odaziv je vjerojatno uzrokovan infantilnošću ovog benda koji je beskrajno dosadan i dozlaboga predvidljiv. Bila sam 2 puta na njihovoj “Vampiriji” i to samo zato jer sam prvi put odvalila od smijeha. Zaljevanje “krvlju”, perušanje “biblije” i polugola pjevačica ne baš dobrog vokala nisu nešto što se shvaća ozbiljno osim ako imate više od 13 godina. Šteta, jer nekada (jako davno) su bili sasvim ok bend.
    A i kad smo mi to imali ikakvu gothic scenu (osim možda davnih darkerskih 80-ih), a pogotovo gothic metal scenu?

    Generalno volim ovaj portal, ali izvještaji i recenzije su vam bolno nekritični, a to ne koristi nikome.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *