Loading...

MACY GRAY – Zagreb, Tvornica Kulture, 25.11.2012

Macy Gray, inače američka je R&B i soul pjevačica poznata po svome jedinstvenom i karakterističnom „raspy“ glasu, jučer je nastupila u Tvornici kulture u sklopu turneje kojom promovira novi album „Covered“, prepun rock standarda. Macy nikad ništa ne radi po pravilima pa se tako niti ne zadržava u okvirima „svog“ žanra niti ne dozvoljava da je on ograničava. Ovaj album i adekvatno, turneja je baš dokaz tome.

Nakon „pristojnog“ kašnjenja više od sat vremena publika je postajala sve nestrpljivija pa je tu bilo i zviždanja, ali onda je uslijedila najava ove dive u pravom boksačkom stilu i „Greatest show on Earth“ je mogao početi. Na scenu je stupila samouvjereno i ležerno, kao da je doma, a uz krike „Help me“ publika je s oduševljenjem pozdravila njezin ponovni dolazak u Zagreb pa tu više i nije bilo pomoći osim prepustiti se i uživati u hitovima koji su se počeli redati.

Uz “Relating to a Psychopath” i „Here comes the rain“ je prva pjesma s novoga albuma koju je otpjevala i čini se da je malo i uspavala publiku ali je zato odmah krenulo razbuđivanje sa „Kissed it“!

Prvi pravi kontakt s publikom uslijedio je za vrijeme pjesme „Smoke 2 Joints“ (također s novoga albuma) tijekom koje je pušila zamišljeni „joint“ i zatim ga predala fanovima u prvom redu na što je publika totalno „poludjela“.

Kako je koncert odmicao i publika je bila sve rasplesanija i zaigranija, neki čak i previše pa je tako došlo i do sukoba između nekoliko fanova u prvim redovima, a redara ni za lijek. I tada je nastupio vrhunac večeri – pjesma „I Try“. Publika se ujedinila (čak i ekipa u sukobu), počela složno njihati i pjevati stihove ovoga velikog hita koji je mudro sačuvan za kraj.

Osim izvanredne Macy Gray koja je oduševila svojim glasom, treba spomenuti i odlične back-vokale, djevojke koje su osim glasom, publiku zabavljale i plesom, te članove benda koji su također bili izvrsni.

Koncert Macy Gray svakako vrijedi pogledati jer nastupom potvrđuje svoj zvjezdani status, a ispunjena Tvornica dokaz je da u Hrvatskoj ima i vjerne fanove kojima se odužila na najbolji način – izvrsnom vokalnom izvedbom, brojnim hitovima i fantastičnom atmosferom.

Setlista:

1. Greatest Show on Earth
2. Help Me
3. Related to a Psychopath
4. Here Comes the Rain Again (Eurythmics pjesma)
5. Kissed It
6. Tuesday Heartbreak (Stevie Wonder pjesma)
7. That Man
8. Two Joints (The Toyes -Sublime pjesma)
9. You And I (Stevie Wonder pjesma)
10. Nothing Else Matters (Metallica pjesma)
11. Sweet Baby
12. The Sellout
14. Let You Win
15. Happiness
16. Sail
17. Lately
18. Same As It Ever Was / Sexual Revolution
19. Beauty in the World

Bis:
1. Why Didn’t You Call Me?
2. Do Something
3. Caligula
4. I Try
5. The Letter

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj: Marina Jurić

Foto: Elvis Kosina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *