Loading...

EUROPE, STONE RIDER – Austrija, Beč, Arena Wien, 23.10.2012.

Svi su bar jednom u životu čuli za momke iz Švedske, EUROPE I njihovu najpoznatiju pjesmu “The Final Countdown”.

I tako sam u utorak ušla s prijateljima u Arenu u Beču, puna očekivanja kako će sve proći. Kao predgrupa bila je najavljena grupa STONE RIDER, mali bend za koji mislim da je većina u Areni prvi put čula kad su izašli na pozornicu.  Novi, ali ne loši no ipak ne ni mini zvijezde već, nažalost, samo predgrupa.

Iako su EUROPE u prošlosti punili velike dvorane samo je oko 400-njak ljudi došlo vidjeti rock zvijezde. Tužno je vidjeti kako lokalna metal scena sve više i više slabi, ali momci iz EUROPE nisu nas iznevjerili – svirali si kao da ih gledaju tisuće ljudi!
Tako je općenito raspoloženje u Areni bilo stvarno dobro i činilo se da svi uživaju. Sa klasicima poput „Carrie“ ili „Rock The Night“ publika je totalno poludjela dok je bend vrlo pažljivo publici predstavio nove pjesme. Uostalom, publika i nije bila u Areni samo zbog hitova iz 80.-ih što je dokazalo i konstantno pjevanje pjesama on onih iz starih, dobrih vremena do novi. Malo dosadniji dio bio je blues dio sredinom koncerta, ali to se brzo zaboravilo kada su na red došle pjesme poput „Carrie“.
I napokon, pjesma koju su svi očekivali cijelu večer: „The Final Contdown“! Bila je zadnja na koncertu i pjesma tijekom koje je Beč pokazao bendu kako glasni možemo biti kada smo stvarno dobro raspoloženi!

Šteta što nije bilo girlie majica za kupiti pa smo prijateljice i ja otišle kući bez majica tako da molim bend – kad opet dođete u Beč ponesite ih sa sobom!

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK!

Izvještaj i foto: Tamara Vodicka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *