Loading...

DRAGONY – 5TH ANNIVERSARY + AND FREEDOM CALL – AUSTRIJA, BEČ, AERA, 02.11.2012

Bio je to vrlo neuobičajeni koncert te večeri, Dragony – power metal bend iz Beča slavio je svoj peti rođendan, a posebni gosti bili su ni manje, ni više nego FREEDOM CALL!

Zbog zdravstvenih problema pjevačce Dragonyja, Sigi Samers, bend nije odsvirao cijeli set pa je publika mogla vidjeti i bendove SIRENS CRY i ECLIPTICA što je večer učinilo još posebnijom.
Na početku smo imali dva momke iz SIRENS CRY – pjevača Kateia i klavijaturistu – i zašto ih ne dobiti sve na pozornici za 15-minutnu svirku. To je bila najbolja izvedba uživo koju sam ikada vidjela tako da je u publici vladalo samo dobro raspoloženje.
DRAGONY su uživo bili stvarno dobri, snaga iz njihove glazbe vezala je sve u Aeri i stvarno se može reći da su oni od svega nekoliko bendova koji su bolji uživo nego na albumima. Međunarodni uspjeh koji su postigli je velik no kada ih vidite uživo i osjetite njihovu snagu i to koliko se zabavljaju na pozornici razumijete i zašto je. DRAGONY mogu ‘dotaknuti zvijezde’ pa mislim da dvorane poput Szene Wien nisu daleko od njih.

FREEDOM CALL su bili uobičajeno dobri i svi koji su ih barem jednom vidjeli uživo složiti će se sa mnom da su pravi party-bend! Njihova glazba nije ostavila prostora lošem raspoloženju i nisam mogla vidjeti nikoga tko je te večeri  mogao mirno stajati! Sa pjesmama poput „Rockstars“ bečka je publika poludijela i iako je u Aeri bilo samo 150 ljudi, maleni se prostor činio jednom on najvećih dvorana u Beču.
I naravno – pjesmu „Power and Glory“ su svi otpjevali. Kratki razgovor između pjevača Chrisa i gitarista Larsa bio je stvarno zabavan i dao je večeri dodir osobnosti.

Sve u svemu bio je to stvarno veliki i odlični party baš kao i svaki heavy metal koncert i sljedeći put kada će neki od ovih bendova svirati u Beču neću biti daleko.

‘Heavy Metal Party’ je bio stvarno jako dobar i jedna od onih večeri koje će se godinama pamtiti. Nadam se da će pjevačica grupe DRAGONY brzo ozdraviti tako da  možemo očekivati još više odličnih stvari od ovog benda.

KONCERTNA FOTO GALERIJA – KLIK!

Izvještaj i foto: Tamara Vodicka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *