Loading...

PARTIBREJKERS – Zagreb, Močvara, 29.01.2011.

Bend koji je na početku svoje karijere tako puno obećavao, a onda još više postigao. Osnovan davne 1984. Partibrejkers jedan je od najdugovječnijih i najutjecajnijih bendova ovih prostora. Bend koji su upravo live nastupi proslavili i učinili legendama rock’n’rolla u zagrebačkoj Močvari nastupio je povodom promocije svojeg prvog live albuma „Krš i lom“ te biografije pod nazivom „Srce kuca tu je“.
Album „Krš i lom“ snimljen je 20. i 21. ožujka 2009. u rodnom im gradu Beogradu. Nastup pred prepunom Močvarom otvaraju pjesmom „Večeras“, nakon koje slijede „Ako si“ i „Noć“ sa njihovog prvog albuma. U nešto više od sat i pol svirke svirali su neke od svojih najvećih hitova uključujući „Lobotmija“, „Noćas u gradu“, „Kreni prema meni“. Publika je plesala, skakala, i dokazala da znaju svaku riječ njihovih pjesama pjevajući u glas sa Canetom cijeli koncert.
„Hipnotisana gomila“ iscrpljuje i zadnje snage, a koncert završava nešto mračnijom pjesmom „Ulični hodač“. Vraćaju se na bis te slijede još četiri pjesme, „Mjesečeva kći“, „Kako je teško“, „1000 tragova“ i „Gramzivost“ koje, kao i sve njihove,  pokazuju bit rock’n’rolla i kakav on zapravo treba biti.
Partibrejkers su na sceni već punih 25 godina, žestoki i buntovni, uvijek dosljedni sebi i time postali dio povijesti rock glazbe.
Zbog vrlo velikog interesa zagrebačke publike, Partibrejkers će održati koncert u Močvari dva dana za  redom. Nakon doslovno krša i loma prvi dan, drugi dio tek slijedi. Dođite i uživajte!

Izvještaj i foto: Elena Crnković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *