Loading...

GRAVE DIGGER, ALESTORM, TALETELLES – Zagreb, Boogaloo, 04.02.2009.

U veljači prebogatoj koncertim događanjima, prvi koji sam posjetila bio je upravo ovaj s Grave Diggerima kao headlinerom.
Boogaloo baš i nije bio osobito popunjen kad su počeli svirati Taletellers. Štoviše, prazan.
Možda i bolje jer bend baš i nije pokazao neko umijeće u izvedbi, pa bih mogla reći da više publike nisu ni zaslužili.
Drugi bend, škotski Alestorm nije bio osobito bolji. Jedino čime se izdvaju od ostalih bendova jest taj njihov “pirate image” ali i ništa više.
Imali su neke poklonike u publici koji su bili prepoznatljivi po izboru garderobe, a neke su sigurno i stekli svojim veseljaštvom, pa im se dio publike uistinu dobro proveo.
Spasiti večer dopalo je Grave Diggerima, što su oni i učinili.
Publika je zasluženo dobila što je i očekivala. Krenuo je val oduševljenja koji je trajao cijelo vrijeme.
Neki članovi Diggera mi rekoše da su se prvih 5-10 minuta preplašili publike i mislili sa su među divljacima, no ubrzo su shvatili da su u prijateljskom ozračju i bilo im je nevjerovatno da su uz takve reakcije ljudi prijateljski raspoloženi.
Tada su i sami opustili i večer je tekla svojim predobrim tokom.Krenuli su s The Gallows Pole i Ballads Of A Hangman. A uslijedile su: Valhalla, Lionheart, The Last Supper, The House, The Round Table, Excalibur, Knights Of The Cross, The Rebellion, i još njih jednako dobrih.Šteta samo je klub bio poluprazan (ako ne i više). Time su se čudili i sami Diggeri je se sjećaju prepunog Boogalooa dvije godine prije kada su bili s Therionima. Zanimalo ih je da li je to stoga što je srijeda, ili…Onda sam se ja crvenjela i govorila o koncertima popunjenoj veljači i da fanovi naprosto zbog financijske situacije moraju neke koncerte “žrtvovati”.
Rekoše oni meni da i u Njemačkoj situacija što se tiče financija nije ništa bolja, da se sad tamo održava 6 turneja i da tamo fanovi biraju.
Ali također rekoše i da se nadaju novom nastupu iduće godine u Hrvatskoj je tada planiraju turneju povodom svog 30-ogodišnjeg postojanja na metal sceni.Tome se i ja nadam a vjerujem i njihovi fanovi.

Izvještaj: Gordana Beraković (gordana@venia-mag.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *