Loading...
Novosti

LEMMYJEV ISPRAĆAJ PRATITE PUTEM INTERNETA

LEMMYJEV ISPRAĆAJ PRATITE PUTEM INTERNETA

MOTÖRHEAD-LEMMY

U subotu, 09. siječnja, svijet će se ujediniti i proslaviti život ikone MOTÖREHADA, frontmana Iana Lemmyja Kilmistera.

Obitelj i najbliži prijatelji okupiti će se na posljednjem ispraćaju na groblju Forest Lawn Memorial Park u Hollywoodu s početkom u 15:00 sati PST i završetkom u 16:30 sati PST. Zbog ograničenog prostora na groblju MOTÖRHEAD s poštovanjem moli fanove da ne dolaze na ispraćaj na groblju no bend želi da svi budu dio ispraćaja pa se priprema live prijenos putem interneta na službenom MOTÖRHEAD-ovom YouTube kanalu.

MOTÖRHEAD kažu: „Gdje god da se nalazite, MOLIMO vas okupite se i pratite službu sa Motörhead fanovima i prijateljima. IDITE u svoj omiljeni bar, ili klub, budite sigurni da imaju pristup internetu i nazdravite s nama. Ili jednostavno pozovite svoje prijatelje i proslavite Lemm-ov život kod kuće. Gdje god se nalazili, i kako god možete okupimo se globalno u subotu, 09. siječnja i proslavimo život našeg dragog prijatelja i nezamijenjive ikone.“

Ukoliko želite donirati u čast Lemmyjevog imena učinite to putem Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer fonda.

Lemmy koji je upravo proslavio svoj 70. rođendan na Badnjak (24. prosinca) dva je dana kasnije, 26. prosinca, saznao kako boluje od agresivnog karcinoma. Preminuo je dva dana kasnije, 28. prosinca u svom domu u Los Angelesu.

Lemmy je imao ozbiljnih zdravstvenih problema zadnje dvije godine, uključujući i ugradnju pacemakera 2013.,a patio je i od hematoma 2014. No unatoč 40 godina žestokog života i alkohola, nastavio je s turnejom i snimanjem albuma. Bend je bio prisiljen otkazati ili odgoditi mnogo koncerata prošle godine zbog Lemmyjeva narušenog zdravlja, a to ga je prisililo i na smanjeno uživanje u alkoholu i prestanak pušenja.

Nikoga nije iznenadilo kako MOTÖRHEAD neće nastaviati bez Lemmyja. Bubnjar Mikkey Dee potvrdio je tu odluku u intervjuu za švedske novine Expressen rekavši: „MOTÖRHEAD je gotov, naravno. Lemmy je bio MOTÖRHEAD. No bend će i dalje živjeti u sjećanjima mnogih.“

Sa svojim sirovim i beskompromisnim zvukom MOTÖRHEAD nikada nisu postigli ogromni komercijalni uspjeh no Lemmy i njegova ekipa ostali su popularni desetljećima, 2005. godine osvojili su nagradu Grammy te snimili ukupno 22 albua. Aktualna postava benda uključivala je i gitarista Phila Campbella i Deeja koji su zajedno proveli 22 godine, a svoj posljednji album „Bad Magic“ objavili su prošle godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *