Loading...
Novosti

LEMMY KILMISTER ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK NA GROBLJU FOREST LAWN MEMORIAL U HOLLYWOODU

LEMMY KILMISTER ISPRAĆEN NA VJEČNI POČINAK NA GROBLJU FOREST LAWN MEMORIAL U HOLLYWOODU

Lemmy urna web

Obitelj i bliski prijatelji prisustvovali su komemoraciji za ikonu i frontmana MOTÖRHEADA Iana Lemmyja Kilmistera danas na groblju Forest Lawn Memorial Park u Hollywoodu.

Svi fanovi MOTÖRHEADA mogli su biti dio komemoriacije zahvaljujući live prijenosu na MOTÖRHEADVOM službenom YouTube kanalu.

Svoje zadnje riječi jednom i neponovljivom Ianu Lemmyju Kilmisteru i svoja sjećanja na laegendu podijelili su njegov sin Paul, Lemmyjeva djevojka, Mikey Dee, bendovi menadžeri i tehnička ekipa no i glazbenici poput Slasha, Roba Halforda, Matta Soruma, Scotta Iana, Larsa Ulricha i Roberta Trujilla te Davea Grohla. Ozzy Osbourne i njegova supruga Sharon svojim su prisustvom komemoraciji odali počast svom velikom prijatelju Lemmyju, no Ozzy nije održao govor tijekom komemoracije. Vrlo emotivna i topla služba završila je posljednjim riffom Lemmyjeve gitare iz Marshallova pojačala. Sada će Lemmyjeva urna biti ispraćena na posljednje počivalište.

Lemmy, koji je proslavio 70. rođendan na Badnjak (24. prosinca) dva je dana kasnije saznao kako boluje od agresivnog karcinoma. Preminuo je dva dana kasnije, 28. prosinca u svom domu u Los Angelesu.
Lemmy se posljednje dvije godine nosio sa zdravstvenim problemima, a 2013. godine mu je ugrađena i srčana premosnica dok je 2014. bolovao od hematoma. No unatoč 40 godina dugom stažu poznatog rockerskog života nastavio je snimati albume i svirati turneje.

Bend je zbog Lemmyjevog zdravlja bio prisiljen otkazati ili odgoditi mnogo koncerata prošle godine, a to ga je primoralo i na prestanak pušenja i manje konzumiranja alkohola.

Nikoga nije iznenadilo što MOTÖRHEAD neće nastaviti bez Lemmyja. Bubnjar Mikkey Dee potvrdio je ovu odluku u intervjuu za švedske novine Expressen rekavši: „MOTÖRHEAD je gotov, naravno. Lemmy je bio MOTÖRHEAD. No bend će i dalje živjeti u sjećanjima mnogih.“

Sa svojim sirovim, beskompromisnim zvukom, MOTÖRHEAD nikada nisu postigli zapanjujuć komercijalni uspjeh no Lemmy i njegova ekipa postali su popularna live atrakcija unazad nekoliko desetljeća, nagradu Grammy su osvojili 2005, a snimili su ukupno 22 albuma. Najaktualnija postava benda koja uključuje gitarista Phila Campbella i Deeja provela je zajedno 22 godine, a svoj posljednji album „Bad Magic“ objavili su prošle godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *