Loading...
Recenzije

LEAVES’ EYES – King Of Kings

LEAVES’ EYES – KING OF KINGS

LeavesEyes-KingOfKings

Žanr: Symphonic/Folk Metal
Ocjena: 3.5/5
Izdavač: AFN Records/Nuclear Blast
Datum izlaska: 11. rujan 2015.

King of Kings je šesti studijski album norveško/njemačkog symphonic metal benda Leaves’ Eyes. Bend je formiran 2003. od strane Liv Kristine (ex Theatre of Tragedy) i cijele postave Atrocitya. Sada su ostala tri orginalna člana: Liv Kristine Espenæs Krull (glavni vokal), Alexander Krull (klavijature, vokali), Thorsten Bauer (gitara, bas), a pridružili su im se Pete Streit (gitara) i Joris Nijenhuis (bubnjevi).

King of Kings je konceptualni album baziran oko priče o Haraldu Hårfagreu koji je postao prvi norveški kralj nakon pobjede u bitci kod Hafrsfjorda, što je također i mjesto Livinog rođenja. Na ovom albumu je bend malo promijenio smjer od zadnjeg albuma,  Symphonies of the Night. Za razliku od Symphonies of the Night koji je bio čisto symphonic, King of Kings ima više folk metal elemenata, i ne samo zato što je tema bazirana na folkloru i pričama starijim od milenija.

Konceptualni albumi su super, ali ako niste upoznati s legendom vjerojatno nećete dobiti osjećaj da sve povezuje zajednička priča. Iskreno, album nije loš, zapravo je vrlo dobro produciran. Samo ne nudi puno toga novog ili različitog. Njihov zadnji album je bio izvrstan, i smatram da im je to bilo najbolje izdanje još od Vinland Saga, tako da se znalo da će ga biti teško nadmašiti, no smatram da su trebali dodati više folk elemenata kako bi ga izdvojili iz diskografije kao što su učinili na Haraldskvædi ili Swords In Rock. Imali su zbor London Voices (LOTR, Star Wars, itd.) i Simone Simons, ali ne bi ni prepoznao Simone da nisam znao da je na albumu, a London Voices ne odskaču od bilo kojeg drugog zbora.

I to je otprilike priča o albumu. Dobar je, ali ne i izvrstan, i previše je igrao na ziheraštvo. Zbilja sam se veselio ovom albumu, no nije ispunio očekivanja, ali to je možda zbog toga što su ljestvicu postavili dosta visoko. Preporučio bi vam da ga poslušate i vidite kako vam se sviđa jer su Leaves’ Eyes i dalje izvrstan bend iako je ovaj album onako “meh”, i da, to je najbolja riječ koju sam našao da ga opišem.

Popis pjesama:

 1. Sweven (Prelude)
 2. King of Kings
 3. Halvdan the Black
 4. The Waking Eye
 5. Feast of the Year (Interlude)
 6. Vengeance Venom
 7. Sacred Vow
 8. Edge of Steel (Feat. Simone Simons)
 9. Haraldskvædi
 10. Blazing Waters (Feat. Lindy-Fay Hella)
 11. Swords in Rock

Trajanje: 41 minuta 8 sekundi

Recenzija: Matija Marković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *