Loading...
NajaveNovosti

LAIBACH “NAŠE PJESME, VAŠI SNOVI” 9. SVIBNJA U LJUBLJANI

LAIBACH “NAŠE PJESME, VAŠI SNOVI” 9. SVIBNJA U LJUBLJANI

Laibachova uspješna turneja “The Sound of Music” završava 9. svibnja velikim koncertom pod nazivom “Naše pjesme, vaši snovi” u Ljubljani u Gallusovoj dvorani Cankarovog doma. Kao posebni gosti na ovom će prilikom nastupiti skupina Silence.

3_Laibach

Nakon pionirskog prošlogodišnjeg gostovanja u Sjevernoj Koreji, Laibach svoj program “The Sound of Music” predstavlja i na europskoj turneji koja je počela još u prosincu 2015., a sveukupno će obuhvatiti 30 koncerata. Bend ovom turnejom predstavlja dio programa izvedenog u Pyongyangu s interpretacijama pjesama iz flimskog mjuzikla “The Sound of Music” uz dodatak nekoliko skladbi s albuma WAT objavljenog 2003. godine (Now You Will Pay, The Great Divide, Das Spiel Ist Aus!) koje su u ovo vrijeme izbjegličke krize itekako aktualne.

U sklopu europske turneje koju Laibach naziva i “Turneja po okupiranoj Europi” (sjetimo se samo prve Laibachove Turneje po okupiranoj Europi koja se održala davne 1983. godine u vrijeme Hladnog rata kada su granice i zidovi među državama još postojali), bend je održao rasprodane koncerte u Beogradu, Berlinu (Haus der Kulturen Welt), Kopenhagenu (Koncerthuset), Stockholmu, Oslu i drugdje.
Spomenuti su program, koji se metaforički odnosi na aktualnu europsku izbjegličku krizu, u proširenoj verziji odsvirali sa simfonijskim orkestrom RTV u znamenitoj briselskoj dvorani Henry Le Boeuf u Palači lijepih umjetnosti (BOZAR). Dio tog koncerta možete vidjeti i spotu za pjesmu “Smrt za smrt” (ispod teksta).

Ulaznice možete kupiti po cijenama od 29, 33, 39 ili 45 eura na www.mojekarte.si.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *