Loading...
NajaveNovosti

LAIBACH ĆE NASTUPITI U SJEVERNOJ KOREJI

LAIBACH ĆE NASTUPITI U SJEVERNOJ KOREJI

image001

Čovjek je gospodar svega i o svemu odlučuje. ~ Kim Jong Il

U milijunu smo svi jedno. ~ Laibach

Bend LAIBACH, koji se nedavno vratio s jednomjesečne turneje po Kanadi i SAD-u, ima puno razloga za slavlje i to u godini kada obilježava 35 godina djelovanja. Naime, bend je dobio službeni poziv da gostuje Sjevernoj Koreji, točnije u njenoj prijestolnici Pyongyangu.

Ovog će se kolovoza Laibachovi ‘inžinjeri ljudskih duša’ zaputiti na desetodnevno turneju tajnovitom i zatvorenom Sjevrnokorejskom državom poznatoj po svojim vojnim paradama, sletovima i Velikim Vođama kao i po ustrajnom i tvrdoglavom otporu prema dekadentnoj zapadnjačkoj popularnoj kulturi. Bend će u Pyongyangu održati čak dva koncerta.
Laibachova ‘Turneja ob Dnevu Svobode’ (Turneja za Dan Slobode op.p.) se poklapa sa slavljem 70. obljetnice oslobođenja Korejskog poluotoka od japanske kolonizacije i kasnije podjele na dvije neprijateljske države koje su međusobno stalno u konfliktu. Ovo će putovanje i koncerti biti predmetom dokumentarog filma čija će se premijera održati sljedeće godine.

Bend će 4. srpnja tradicionalno proslaviti svoj 35. rođendan u Trbovlju, svom rodnom gradu, posebnim koncertnim programom u Delavskem domu (Radničkom domu op.p.).

A svim domaćim ljubiteljima ovog slovenskog kultnog benda, sigurno se svidjela vijest da će LAIBACH nastupiti 11. srpnja na platou zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu programa “Ljeto u MSU”. Ulaznice po cijeni od 99 kuna možete kupiti ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *