Loading...
NajaveNovosti

KONCERT “TWO COW GARAGE” I “MY BUDDY MOOSE” U MOČVARI 29.09.

My Buddy MooseNEDJELJA 29.09. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 35 KN
TWO COW GARAGE (SAD), MY BUDDY MOOSE(Rijeka)
upad: 35 KN

Two Cow Garage osnovao je Micah Schnabel prije 12 godina u Columbusu, Ohio, SAD. Talentirani mladi Micah ubrzo je privukao pažnju nekolicine lokalnih rock’n’roll zaljubljenika, dok je presudno bilo poznanstvo s Chrisom Flintom, gitaristom i advokatom, koji je još u ranoj fazi razvijanja benda primjetio Schnabelov dar za pisanje pjesama i muzike i koji se još tada ponudio da pomogne kao menadžer i povremeni drugi gitarist. Bend je u svojoj karijeri snimio šest albuma. Prvi album “Please Turn The Gas Back On”izdan je 2002. godine. Drugi album “The Wall Against Our Back” 2004. godine. Treći album “Three” pokupio je mnogo pozitivnih kritika i većina recenzenata se složilo u jednom – Micah Schnabel posjeduje raskošan talent koji dosta podsjeća na Paula Westerberga, predvodnika The Replacements. Utjecaj The Replacementsa osjeti se i na tri iduća albuma “Speeking In Cursive” (2008.), “Sweet Saint Me” (2010.) i “The Death Of The Self Preservation Society” koji izlazi ove godine. Budžet u iznosu od 17.000 $ za posljednji album skupili su fanovi benda što dovoljno govori o podršci koju suTwo Cow Garage osigurali dvanaestogodišnjom karijerom i iskrenim nastupima širom SAD-a i Europe.
Može se reći da se Two Cow Garage kreću u vodama alt-country rocka. Ipak u obzir uzmite i punk-rock prošlost Micaha Schnabela te nikako ne zaboravite i na posljednju riječ u imenu benda koja nije tu slučajno, iako ime benda nema previše dodirnih točaka s garage punkom. Jednostavno, Two Cow Garage na energičan, znojan i glasan način prenose svoju country rock priču. Puno su sličniji bendovima poput Marah ili Drive-By Truckers, pa čak i Bruce Springsteenu, nego bendovima poput The Gories ili The Oblivians. Svejedno, Schnabelov polupromukli vokal i odvrnuta pojačala iz kojih trešti glasna gitarska muzika privlačni su i ljubiteljima prljavog rock’n’roll-a kao i jasan poziv da ne propuste koncerte ovog benda.
Za ovo koncertno predstavljanje najbolja preporuka je činjenica da se radi o bendu koji je u samo dvije godine od objavljivanja prvog albuma kombijem “pregazio” više od 332.000 milja. To dovoljno govori o njihovom sviračkom iskustvu, kvaliteti koncerata, a svakako je i sjajan background za jednog rock’n’roll pjesnika kakav je Micah Schnabel oduvijek htio biti. Djelić live nastupa zabilježen je i na službenom DVD izdanju “The Long Way Around: One Badass Year With Two Cow Garage”. Od tada je prošlo skoro deset godina, a Two Cow Garage su odavno prošli i milijunitu milju jureći za svojim snom s jedne na drugu obalu SAD-a i uzduž i popreko europskog kontinenta. 29.9. praše u Močvari, ne propustite.
http://twocowgarage.bigcartel.com/

MY BUDDY MOOSE (Rijeka) – U jesen 2001. Luka Benčić, autor pjesama i gitarist, je s mandolinistom i gitaristom Matkom Botićem u improviziranom studiju u Rijeci snimio tri pjesme i jednu obradu; “Ramblin’ Man” Hanka Williamsa. Tri godine kasnije, u ljeto 2004., pridružuju im se Jasmin Đečević i Ištvan Širola, stvarajući tako potpunu i konačnu postavu MBM-a.
Glazba koju stvara MBM oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja. Tražeći svoj izraz unutar široko omeđenog područja koje Gram Parsons naziva kozmičkom američkom glazbom, bend inspiraciju crpi iz folk emotivnosti spomenutog Parsonsa,Stevea Earlea ili Townesa Van Zandta, koliko i iz garažne energije The Sonicsa ili The Stoogesa.
Brojnim žestokim koncertnim nastupima skreću pozornost publike, dijeleći pozornicu kako s bendovima sličnog usmjerenja kao što su zagrebački Casual Elvis, tako i sa svjetski poznatim imenima poput Stevea Wynna, The Saintsa,The Strangea, Giant Sanda.
Sredinom 2005. demo snimke došle su do Dalibora Pavičića, gitarista bendova The Bambi Molesters i The Strange, koji im je velikodušno ponudio pomoć u snimanju albuma. S Pavičićem kao producentom bend krajem iste godine ulazi u studio iz kojeg 2006. izlaze sa svojim debi albumom koji objavljuje Dancing Bear Records iz Zagreba. Nedugo nakon objave albuma,MBM nastupili su na prvom VIP INmusic festivalu dijeleći pozornicu s grupomFranz Ferdinand. U ljeto 2007. nastupili su s Howe Gelbom, jednim od najutjecajnih glazbenika u svijetu americane. Suradnja s Howe Gelbomproširlila se i na snimanje drugog albuma koji je objavljen u ljeto 2010. godine. Osim Howe Gelba na albumu gostuje i Chris Eckman, frontmen benda The Walkabouts. Cijelu priču drugog albuma produkcijski je zaokružio Edi Cukerić(The Bambi Molesters, Goribor, Hladno pivo, Gustafi…), a album je ovjenčan brojnim pohvalnim kritikama te je na portalu muzika.hr proglašen za najbolji album alternativne glabze 2010. godine.
U siječnju 2013. My Buddy Moose napokon objavljuju izuzetno hvaljen treći album “Shine! Shine! Shine!”. Sve pjesme s albuma snimane su uživo, a u odnosu na prethodna dva albuma zvuk je čvršći, bliži power popu i garage rocku.
”Shine! Shine! Shine!” je sniman u studiju Jork u Dekanima kraj Kopra, a producirao ga je Chris Eckman iz kultnih The Walkaboutsa. Gosti na albumu su poznati riječki gitarist Vladimir Simčić Vava i Dinko Tomljanović iz The Bambi Molestersa.
http://www.mybuddymoose.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *