Loading...
Novosti

KONCERT POVODOM 25. GODINA GRUPE PHANTASMAGORIA I IN MEMORIAM IAN CURTIS – JOY DIVISION NA DARK SIDE PARTIJU U SUBOTU 18. SVIBNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI

18.5. webfly(Welcome to the) DARK SIDE PARTY
PHANTASMAGORIA – 25 godina 1988 – 2013
+ In memoriam Ian Curtis – Joy Division
18.05.2013. subota od 21:00 / 20 kn


KONCERT POVODOM  25. GODINA GRUPE PHANTASMAGORIA I IN MEMORIAM IAN CURTIS – JOY DIVISION NA DARK SIDE PARTIJU U SUBOTU 18. SVIBNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI

U subotu 18. svibnja će se u zagrebačkom klubu Jabuka održati pravi mali darkerski spektakl. Zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria će svojim koncertom obiležiti svoju 25. godišnjicu, a nakon koncerta će se održati party povodom godišnjice smrti Iana Curtisa, pjevača kultnih Jy Division, a sve u sklopu programa „Dark Side“.

Phantsamagoria je osnovana 1988. godine, uzevši svoje ime sa istoimenog albuma grupe The Damned kao i zbog usporedbe sa očitom fikcijom univerzalne istine. Već sa svojim prvim snimcima Phantasmagoria dolazi na visoka mjesta top lista na radio postajama i dobiva pozitivne kritike u kojima ih uspoređuju sa velikim imena dark i goth scene poput The Sisters Of  Mercy, Red Lorry Yellow Lorry, Killing Joke, Fields Of The Nephilim,…. 1990. Phantasmgoria nastupa na posljednjem YURMU-u, festivalu novih grupa Jugoslavije, gdje je Phantasmagoria proglašena za najbolji novi alter rock bend. 1991. sa svojim prvim video uratkom za pjesmu „Better World“ Phantasmagoria dospijeva do prvog mjesta top liste u TV emisiji „Hit Depo“ na HRT-u a 1992. je video za pjesmu „Isolated“, kojeg je autor Vladimir Knežević, uvršten među deset najboljih video uradaka u Hrvatskoj. Zatim je u TV emisji „Izvan Struje“ Phanatsamagoria uz KUD Idijote i Overflow proglašena za najbolje hrvatske alter bendove.

Phantasmagoria  je u svojoj karijeri odsvirala veliki broj koncerta pa tako i sa imenima poput Iggy Pop, The Young Gods, Borghesia, Mizar, Let 3, New Model Army, The Mission, The 69 Eyes, Christian Death, Mortiis, Type O Negative, Paradise Lost, ……dva puta su svirali na največem gothic festivalu „Wave & Gothic Treffen“ u Leipzigu, „Dark Nation Days“ u Beču, Metalcampu u Tolminu, Viva La Pola! Festivalu u Puli, samostalnu turneju po Češkoj i Slovačkoj, u Grazu, Veneciji, Beogradu, Ljubljani, Mariboru, Skopju,…..

Phantasmagoriji će ovo biti prvi samostalni nastup u Zagrebu nakon nekoliko godina, sada u novoj, obnovljenoj postavi, sa novim bubnjarem amerikancem Johnom Dollardom iz Texasa i samo jednom gitarom. Phantasamgoria je također napravila nove, kako kažu nabrijanije aranžmane pjesama tako da zvuče snažnije nego ikada, a za ovu priliku su pripremili presjek pjesama iz svih perioda od početka karijere do danas.

Mjesto koncerta je odabrano zbog svoje povezanosti sa dark pokretom koji je u Hrvatskoj nastao baš u Jabuci krajem osamdesetih, a članovi Phanatsmagorije su bili stalni gosti tih programa. Datum je odaran jer se 18. svibnja 1989. godine održao prvi koncert Phantasmnagorie u tadašnjem kultnom zagrebačkom klubu Gjuro kao i zbog godišnjice smrti Ian Curtisa iz kultnih Joy Division na čiju je godišnjicu Phantasmagoria godinama odžavala koncerte tako odavajući počast djelu Ian Curtisa i Joy division čiju je pjesmu „She’s Lost Control“ Phantasmagoria obradila.

Vrata kluba se otvaraju u 21 sat dok će koncert započeti u 22 sata. Nakon koncerta će se nastaviti Dark Side party, prvo sa setom posvečenom Ian Curtisu tj Joy Division, a nakon toga slijedi party sa dark rock, gothic rock, new wave, 80’s, electro hitovima na koje se u Jabuci plesalo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kao i noviji izvođača koji slijede taj zvuk, znaći Iggy Pop, David Bowie, Bauhaus, The Cure, The Cult, The Cramps, Pixies, Jesus & Mary Chain, Nick Cave, The Sisters Of Mercy, The Mission, Christian Death, Fields Of The Nephilim, Mizar, Laibach, Siouxsie & The Bannshees,  Human League, Simple Minds, Ultravox, Borghesia, Nitzer Ebb, Front 242, Die Krupps, Heroes Del Silencio, Clan Of Xymox, London After Midnight, Marylin Manson, Placebo, White Lies, Paradise Lost, Rob Zombie, Covenant,  Rammstein,….

Cijena ulaznice je uobičajna cijena za sve partije u Jabuci, 20 kn i prodavati će se samo na ulazu u Jabuku.

http://www.facebook.com/phantasmagoria93 

http://www.myspace.com/phantasmagoria93

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *