Loading...
Novosti

KONCERT FINSKIH FOLK METALACA ENSIFERUM KOJI SE TREBAO ODRŽATI 5. LISTOPADA U KLUBU BOOGALOO PREMJEŠTEN U DVORANU POGON JEDINSTVO

Koncert finske folk metal grupe Ensiferum koji se trebao održati 5. listopada (petak) u zagrebačkom klubu Boogaloo premješten je u dvoranu Pogon Jedinstvo – Trnjanski nasip bb, Zagreb (pored kluba Močvara) iz razloga jer je klub Boogaloo do daljnje zatvoren. Za one koji nikada nisu bili u dvorani Pogon Jedinstvo možemo sa sigurnošću reći da neće biti razočarani dvoranom već vrlo vjerojatno baš suprotno, jer je dvorana velika, sa visokim stropom, ogromnom pozornicom i nalazi se tik uz nasip rijeke Save. Ulaznice kupljene za koncert u Boogaloou vrijede i za koncert u dvorani Jedinstvo.

Finska grupa Ensiferum koja svoju glazbu opisuje kao ‘heroic folk metal’, nakon odličnog nastupa na ovogodišnjem Metalfestu u Zadru, ponovno dolazi u Hrvatsku. Koncert će se održati u petak 5. listopada u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo u sklopu njihove turneje „Bearers of The Sword Tour“ na kojoj promoviraju svoj peti album „Unsung Heroes“. Sa Ensiferum dolaze još dvije zanimljive grupe, heavy power metalci Amoral i groove metalci Profane Omen, oboje također iz Finske.

Ensiferum (latinski pridjev koji u srednjem rodu označava ‘nošenje mača’), osnovani 1995. u Helsinkiju smatraju se jednim od ključnih bendova popularne finske folk metal scene. 2001. objavljuju debitantski album na kojem kombiniraju grube osorno-borbene i čiste vokale s moćnim heavy riffovima, tradicionalnim melosom i ratničkom atmosferom što je naišlo na odličan prijem kod publike.

Za novi album „Unsung Heroes“ Ensiferum kažu; „da su u njega pokušali gurnuti što je više moguće različitih aspekata, akustični opseg je veći nego ikad, folklorni elementi i dalje idu ‘istim putem’, a metalni dijelovi će  apsolutno rasturiti ekipu!”

Poznavajući dosadašnji rad ovog benda u nešto takvo nije potrebno sumnjati, baš kao i u činjenicu da će i u Zagrebu prirediti odličan nastup uživo.

Amoral su osnovani 1997. godine i prošli su ozbiljnu stilsku transformaciju od death/thrasha u počecima, pa do heavy & power metala na posljednjim izdanjima. Stilska promjena Amorala povezana je i s dolaskom mladog pjevača Arija Koivunena, pobjednika finskog TV natjecanja Idols 2007. godine, koji je nakon toga postao jedan od najuspješnijih, najpoznatijih i najprodavanijih metal imena u Finskoj.

Profane Omen su osnovani 1999. godine. Sa albumu „Beaten Into Submission“ iz 2006. osvojili su titulu ‘Newcomer of the Year’ na Finnish Metal Awardsu. Svoju glazba Profane Omen opisuju kao melodičnu, ali agresivnu sa groove i elementima modernog melodic death metala i rocka, koja varira od žestokih thrash naslova, pa sve do balada.

Koncert će se održati u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo u petak 5. listopada sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice će iznosisti 80 kn do 2. rujna, 110 kn od 3. rujna i 130 kn na ulazu.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 22, Maldoror – Lopašićeva 3, Octopus – Gundulićeva 37, Punkt 13 – Ilica 14, Dalals Music Shop – Tkalčićeva 7, Dancing – Bear – Gundulićeva 7, Kloto – Masarykova 14, Eventim sistem – www.eventim.hr.

Ulaznice se također mogu rezervirati preko e-mail adrese rezervacije@twilight-mag.net . Za rezervaciju je potrebno napisati ime i prezime (max 2 ulaznice na 1 ime) i Ensiferum pod subject e-maila. Cijena rezervacije je regularna pretprodajna cijena. Ulaznice se podižu na dan koncerta na blagajni dvorane.

www.ensiferum.com

www.amoralweb.com

www.profaneomen.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *