Loading...
KomentarNovosti

KATRAN

KATRAN

Ne događa se svaki dan da mladi domaći bend dobije priliku obići Europu na turneji s jednim velikim bendom. Upravo su takvu priliku dobili Zagrepčani Katran koji su svoj prvi show na turneji s poznatim kalifornijskim hc-ovcima Ignite odsvirali 17.4. u Salzburgu.

Zato ovom prilikom želimo napisati kratku povijest benda Katran jer će im činjenica da su dijelili stage ne samo s Igniteom, nego i veličinama na hc sceni poput H2O, MADBALL i Anal Hard na koncertima u Španjolskoj i Portugalu, sigurno proširiti bazu fanova vani i kod nas. Turnejom koja je završila 7. svibnja u Barceloni, momci će si učvrstili poziciju na hc sceni u Europi i šire.
Bend koji svira hc prožet punk prizvukom, ali i očitim utjecajima modernog metala, nastao je 2013. kao side-projekt, a 2014. prerasta u potpun bend u sljedećoj postavi: Vilim Strejček (gitara), Viktor Strejček (bas), Leo Klaić (bubnjevi), Filip Bartol (vokal) i Filip Horsch (gitara).
Bend 2015. ulazi u zagrebački Chicken studio s producentom Vedranom Kovačićem Belim te snima svoj prvi istoimeni album, koji je izašao 30. lipnja 2015. Album je snimljen u sljedećoj postavi: Matija Lović (bas), Matija Novak (bubnjevi), Filip Horsch (gitara) i Filip Bartol (gitara/vokal). Na albumu se kao gosti i back vokali pojavljuju istaknuta imena domaće metal scene, Chris Ian (Killed a Fox), Leo Bolješić (Mass Hypnosis) i Domagoj Šimek (She loves Pablo, Muscle tribe of danger and excellence) koji je ujedno preuzeo ulogu „vocal-coacha“ prilikom snimanja vokala i gostovao na pjesmi „Playing by the book“.
Bend je u prosincu 2015. izbacio spot za pjesmu „Consumer“ u suradnji sa vrhunskom ekipom iz Smartcube productions, koji vam ovim putem i donosimo.
Dijelili su binu i s velikim imenima kao što su Max and Igor Cavalera, Crowbar, Skindred, Biohazard i Ignite koji su ih nakon koncerata 2015. i 2016. pozvali da budu predgrupa na europskoj turneji 2017. gdje su imali čast zasvirati uz velike H2O i Madball.
U svojoj kratkoj povijesti bend je imao dosta izmjena postave, a danas konačna postava benda izgleda ovako: Mario Zorić (bas), Robert Ban Bebek (bubnjevi), Filip Horsch (gitara) i Filip Bartol (gitara/vokal).
Bend trenutno radi na novom albumu, planira snimiti novi video uradak te priprema novu turneju.

Bend pratite na: www.facebook.com/cultofkatran
https://katran.bandcamp.com/releases

Zahvaljujemo Anamariji Rančić na korisnim informacijama.

Text by: Buna Bernarda Juretić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *