Loading...
Recenzije

KAMELOT – Haven

KAMELOT – Haven

K1600_588_Kamelot_CMYK

Datum izlaska: 04.05.2015.
Izdavač: Nuclear Blast
Žanr: Power progressive metal
Ocjena:4,5/5

Pitao sam se kako će Kamelot zvučati nakon Silverthorn albuma. Haven se čekao mjesecima, a momci iz benda su redovito objavljivali novosti te isječke novih materijala. Prva pjesma, prvi dojam, kako ne ostati bez riječi? Maestralno. Napravljeno s mnogo osjećaja. Izvrstan materijal za poslušati nakon napornog dana. Potrebno se samo udobno smjestiti i opustiti se. Možda vam neće sjesti na prvu, al svakako je album koji vrijedi poslušati više puta, zaredom. 😉

Teško je izdvojiti najbolju pjesmu s albuma. Al svakako bi izdvojio Insomniu kao highlight. Za ljubitelje balada, tu je Under Grey Skies na koju će se obožavatelji sigurno naježiti. Na ovoj pjesmi gostovala je pjevačica Delaina – Charlotte Wessels, te je sa svojim ljupkim glasom veoma pridonijela atmosferi. Revolution je nešto žešća pjesma u kojoj se pojavljuje već dobro poznata gošća Alissa White-Gluz, sadašnja pjevačica Arch Enemya, naravno opet je pridonijela svojim specifičnim ‘growlom’.

Primjetno je kako su i na ovom albumu tekstovi ‘izglancani’, puni ‘classy’ i pomno biranih riječi. Autori su iskoristili svoj bogat vokabular.

Kamelot više ni najmanje ne povezujem s Roy Khanom. Tommy se već fino udomaćio te se sa svojom bojom glasa i impresivnom izvedbom odlično uklopio u specifični “Kamelotovski” zvuk.

Možda su na neki način malo omekšali. Kao da sam tražio više žestine u novim pjesmama, al moguće da se radi o individualnom ukusu. Siguran sam da će se vjernim fanovima album svakako svidjeti.

Popis pjesama:

 1. Fallen Star
 2. Insomnia
 3. Citizen Zero
 4. Veil of Elysium
 5. Under Grey Skies
 6. My Therapy
 7. Ecclesia
 8. End of Innocence
 9. Beautiful Apocalypse
 10. Liar Liar (Wasteland Monarchy)
 11. Here’s to the Fall
 12. Revolution
 13. Haven

Recenzija: Branimir Habek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *