Loading...
Izvještaji

JOSIPA LISAC – Zagreb, Dom sportova, 05.12.2015.

JOSIPA LISAC – Zagreb, Dom sportova, 05.12.2015.

Josipa Lisac svoj je tradicionalni koncert u spomen na Karla Metikoša, nakon serije koncerata ranijih godina u KD Vatroslava Lisinskog te Tvornici kulture, ove godine održala u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova.

Josipa Lisac

Vlažna i maglovita zimska zagrebačka jesen bila je prava kulisa za uranjanje u nadaleko prepoznatljivu umjetničku paletu istinske i jedine dive na hrvatskoj glazbenoj sceni. Josipa Lisac već je desetljećima bezvremenska i svevremenska, a svoju posebnost i neiscrpan talent pokazala je još jednom u intimnoj atmosferi sjedećeg koncerta u Domu sportova koji joj, po atmosferi, odličnom zvuku i pomnom odabiru pjesama prošaranih video isječcima rock opere Gubec Beg i više nego odgovara. Karlo Metikoš, Josipa Lisac i Gubec Beg neraskidiva su poveznica na hrvatskoj kulturnoj sceni, kako kazališnoj, tako i glazbenoj. I iako Karla nema već 24 godine, njihova je povezanost neraskidiva i trajna baš kao i prva hrvatska rock opera.

IMGP4633

Josipa Lisac pred zagrebačku je publiku izašla nešto malo iza najavljenih 20:30 sati, a kada je otvaravši koncert zapjevala u mnogočemu posebnu „Ave Mariu“ u dvorani je nastala potpuna tišina, čak je i disanje gotovo utihnulo kako ništa ne bi narušilo gracioznost izvedbe koju do granica bezgranične posebnosti može dovesti samo jedna i neponovljiva Josipa Lisac.

IMGP4524

Naša najistaknutija umjetnica svoj je koncert nastavila pomnim odabirom novijih i starih pjesama, a publika se ponajviše prepustila miljenicama generacija poput „O jednoj mladosti“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Ležaj od suza“ ili „Danas sam luda“ dok entuzijazam publike koja je iz pjesme u pjesmu bodrila Josipu na pozornici nije izostao ni tijekom recentnijih „Živim po svome“, „1000 razloga“ i najaktualnije „Tu“ te posebice nakon emotivnog obraćanja Josipe publici „Da li sam ti ikad rekla da te volim“. Ipak, vrhunac koncerta, pomalo očekivano, bila je besprijekorna izvedba „Magle“ koja se snagom izvodbe uvukla u svaku pukotinu zidova dvorane i svaku poru publike.

IMGP4682

Josipa Lisac često naglašava kako je Karlo Metikoš pjevao kroz nju, a upravo je ta istinska ljubav i energija strujala sinoć dupkom punom malom dvoranom Doma sportova. Na kraju, ljubav je sve što ostaje. Ona između Josipe Lisac i njezine publike opipljiva je dok se sve prepuštaju Josipinom glasu i jazzom prožetim aranžmanima vječno voljenih pjesama. Sjedeći koncert u dvorani srednje veličnine kao što je dvorana u kojoj je Josipa Lisac sa svojom publikom još jednom proslavila život i djelo svog Karla ambijent je koji savršeno odgovara i glasu, i poetičnosti, i scenskoj interpretaciji i visokoj umjetnosti koju naša najistaknutija umjetnica stvara više od četiri desetljeća. Nadamo se i dogodine slaviti život i djelo Karla Metikoša i ispuniti srca ljubavlju i toplinom.

>>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA <<<<<<<<

Izvještaj: Vesna Marković i Ivana Sataić
Foto: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *