Loading...
NajaveNovosti

JOŠ TRI DANA DO KONCERTA SIDDHARTE U TVORNICI KULTURE!

JOŠ TRI DANA DO KONCERTA SIDDHARTE U TVORNICI KULTURE!

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta nastupit će u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kuture u petak 27. veljače zaokruživši time impresivnih 20 godina na sceni.
SIDDHARTA_Zagreb_2015Siddharta je osnovana 1995. Njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj uspjeh su nadmašili 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh”- 2003,a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na Stadionu Bežigrad. Zatim je uslijedio album “Petrolea” (2006) popraćen izrazitim produkcijskim pristupom te je u prosincu 2009. izašao album “Saga”. “Saga” je njihov prvi album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu i to s poznatim glazbenim producentom Rossom Robinsonom, koji je dvije godine kasnije s njima radio i na šestom albumu “Vi”, koji je snimljen uživo s publikom na stadionu Stožice.

Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30.000 ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Dvije sezone kasnije odsvirali su maratonski petosatni koncert, a 2011. nakrcali više od 11.000 fanova na stadion Stožice. Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album I spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) I brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003. te rad s producentom Rossom Robinsonom (Korn, At The Drive-in, Slipknot, Limp Bizkit…) na albumima “Saga” I “Vi”.
Uz šest studiskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica…), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja.

Kao predgrupa Siddharti, nastupit će Zagrepčani – SEVEN MOULDY FIGS.
Seven Mouldy Figs (7MF) je alter-rock bend iz Zagreba koji broji tri članice – Lauru M. (bas gitara), Lauru N. (bubnjevi i back vokal) i Luciju (gitara i vokal). Bend je osnovan 2012. godine, a na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru uz obožavani miks žanrova. 7MF iza sebe ima dva EP-a, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i BiH i izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku. Trenutno radi na prvom albumu koji je najavljen singlom Sound 008 i koji će ugledati svijetlo dana do kraja 2015. godine.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 60 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Sustavi Entrio.hr

www.siddharta.net
www.facebook.com/Siddhartaofficial

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *