Loading...
Izvještaji

JINX – Zagreb, Sax, 27.02.2015.

JINX – Zagreb, Sax, 27.02.2015.

Zadnja dva dana veljače rezervirali su Jinx za svoj vikend u zagrebačkom klubu Sax. Dugo nismo imali prilike vidjeti Jinxe u intimnoj klupskoj atmosferi stoga je petak (kao što će biti i subota) bio idealan dan za nastavak proslave velikog glazbenog jubileja – 20 godina djelovanja jednog od naših ponajboljih rock sastava.

4

Ugodno popunjeni Sax, raspoložena publika, raspoložen bend, dobar zvuk i glazbena poslastica mogla je početi. Jinxi otvaraju sa „Pored mene“, baš u duhu atmosferičnog prostora Saxa jer ubrojimo li brojčani sastav benda na pozornici drugačije nije ni moglo. Vrlo brzo Sax se rasplesao uz svevremenske Jinx sklade, legendarnu „Smijem se“, „Strijele na horizontu“, „Tamo gdje je sve po mom“, „Na čemu si ti“, „Na plaži“, „Bye Bye Bye“, a atmosfera je bila užarena i u totalnoj suprotnosti sa hladnom zagrebačkom večeri.

5

Jinx su, to znamo odavno, vrhunski glazbenici. Dokazali su to i sinoć glazbenim presjekom svoje impresivne karijere. Iza njih je do sada šest albuma, vjerna publika koja bez imalo oklijevanja prati svaki otpjevani stih. Yaya je fantastična i pokreće publiku kojoj je sinoć u nekoliko navrata i prepustila mikrofon jer atmosfera koju je bend stvorio nadglasala je i ovu odličnu vokalisticu. Jinx su nesumnjivo vrlo svjetla točka domaće rock scene, bend koji pobuđuje i širi toplinu i zrači neodoljivim šarmom. Pokazalo se to još jednom sinoć u Saxu kada su se vratili na bučno popraćeni bis. Je li pravi izbor bio „Čuvar močvara i trava“ koji je razdraganu, rasplesanu i veselu publiku primirio svojim mirnim i sanjivim tonovima teško je reći. Srećom, ostatak bisa bio je baš kao i publika koja je na kraju koncerta iz Saxa izašla zadovoljna i prepuna pozitivnih vibracija i toplih rock tonova. Svi koji su se dvoumili – Jinx i večeras sviraju u Saxu pa svakako svratite po svoju dozu dobre energije.

>>>>>> FOTO GALERIJA<<<<<<

Izvještaj i foto: Branimir Habek

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *