Loading...
Izvještaji

JELLO BIAFRA & THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.08.2015.

JELLO BIAFRA & THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.08.2015.

Uvjeti korištenja fotografija na kraju teksta!

Jello Biafra, hodajuća legenda u jednakoj mjeri legendarnih Dead Kennedys, sa svojim je Guantanamo School Of Medicine u pohodu po Europi svratio i do Zagreba ubrizgajući sinoć u još uvijek pomalo ljetno uspavane žile metropole dozu žive energije, punk aktivizma i glazbe u dobro poznatom ritmu koji zavrti sva osjetila.

IMG_4082

Biafra i njegova ekipa otvaraju sa „The Brown Lipstick Parade“ i „John Dillinger“ dok se prvo glasno progovaranje punk ideologije prožete Biafrinom originalnošću prolomilo Vintage Industrial Barom u „New Feudalism“. Kako to i priliči ikoni Dead Kennedys, Zagreb je sinoć imao neizmjerno zadovoljstvo protresti tijelo i um uz vječne Dead Kennedyseve „California Über Alles“, „Government Flu“ i „Nazi Punks Fuck Off“. Tako je Jello Biafra još jednom zasjeo na nepokoreni tron kontroverze i  konfrontacije i jasno izrekao svoj stav o uvijek iznova aktualnim društvenim temama, njegov je jezik kao i uvijek britak, a poruka jasna i nedvojbena.

IMG_4373

Ma koliko neki od nas možda bili nostalgični za Dead Kennedys i jednostavno se u potpunosti prepustili tek na „Holiday in Cambodia“ i „Police Track“, Jello Biafra and the Guantanamo School Of Medicine dokazali su da su prava stvar.

Biafra definitivno nije zaboravio kako prenijeti poruku koja će se pamtiti, energija je sveprisutna, publika nabrijana. Sve to rezultat je Biafrinog uspjeha koji je Dead Kennedys filozofiju pretočio u novim generacijama jasniju sliku Guantanamo School Of Medicine. Zato nije bilo iznenađenje sinoć naguravati se u publici pokrenutoj čistom punk energijom, baš u dugu Iggy & The Stooges, u jednom od najboljih zagrebačkih klubova kada je riječ o live svirci (i šire).

>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA <<<<<<<

Izvještaj: Vesna Marković
Foto: Maja Brčić

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *