Loading...
NajaveNovosti

IXXI I HARAKIRI FOR THE SKY 21.11. U OKC PALACHU

IXXI I HARAKIRI FOR THE SKY 21.11. U OKC PALACHU

Druženje uz zvuke švedskog black metala u riječkom OKC Palachu se nastavlja za točno mjesec dana jer nam u sklopu svoje europske turneje u posjet dolazi IXXI.
Koncert će se održati 21.11. s početkom u 21:00, a cijena ulaznice će biti 25 kuna.

ixxi_harakiri_palach

IXXI (Švedska) iliti nineeleven su dobro poznato ime black metal podzemlja. Ipak u svojoj su destogodišnjoj karijeri prolaze nekoliko faza, od blackened thrash metala prema današnjem zvuku koji je dakako gotovo čistokrvni black metal. Bend izdaje za čuveni OSMOSE Productions, doživljava nekoliko izmjena postava gdje jedna fazarada završava smrću lead vokala. No, to ih nije spriječilo da nastave stvarati mizantropski metal. Ovdje se mota ekipa iz bendova poput ONDSKAPT, GRAVE, ANGREPP itd.

Na ovoj ih turneji prati izvsrni austriji post black metal bend HARAKIRI FOR THE SKY. njihov zvuk često prelazi iz vrlo brzih blast bitova u gotovo čistu melankoliju kojom se intrizično stapaju s onime što danas nazivamo post black-om tj. glazbom koja nadilazi ono što su primjerice nordijski metal bogovi utabali prije gotovo 20 godina.
Kako zvuče uživo? Dakako, sirovo i moćno! Na tragu kaskadijskih bendova kojima poput njih više znači osobni nihilizam od sveopćeg i sveprožimajućeg kaosa.

Čast da otvori ovu večer pripala je riječkom bendu LEAGUE OF FROST kojemu će ovo biti prvi nastup. Bend je kako kažu nastao iz pepela benda PROKLET u nešto izmjenjenoj postavi s novom dozom depresivne i belezebubom opčinjene glazbe.

FB EVENT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *