Loading...

NEW LEVEL (Aleksandar Radošević)

Intervju: Martina Šestić; martina@venia-mag.net
Foto: Jazz Saletović

Heavy metal party Valhalla ove subote, 14. prosinca, obilježava svoj peti rođendan kojeg će proslaviti u Močvari uz Mađare iz benda Wisdom te dva domaća benda NEW LEVEL i Sythetic Scar. Ovom prilikom vam donosimo intervju sa basistom New Levela – Aleksandrom Radoševićem – koji nas je pobliže upoznao sa ovim zagrebačkim bendom.

new_level_sashaVENIA: New Level je već nekoliko godina na sceni, ali možeš li nam ukratko predstaviti bend?
A.R.: A nema se tu bog zna kaj puno reći. Petorica prijatelja koji sviraju glazbu koju vole i u kojoj uživaju i bore se uobičajenim problemima s kojima se suočavaju svi alternativni bendovi u nas. I dakako moram spomenuti bivše članove benda koji su puno doprinjeli i sudjelovali u izgradnji samog benda, a to su Roman Krajcarz virtuoz na gitari, Dragi Ilić, bubnjar, koji može potrgati i najčvršći čelični set te Marko Delić također gitarist.

VENIA: Kako je proteklo snimanje vašeg prvog studijskog albuma? Što u glazbenom smislu možemo očekivati od prvijenca? Je li već poznat datum izlaska?
A.R.: Pa snimanje je još u tijeku, ali planiramo početkom 2014. objelodaniti taj album, zvuči malo na knap, ali nadamo se da će sve proći po planu. A u glazbenom smislu, ajmo reć’ da mislim da se ljubitelji žestokog metala neće razočariti.

VENIA: Tko je bendu glavni tekstopisac? Kojim se temama bavi novi album?
A.R.: Ivan je glavni tekstopisac Teme su više manje životne, s kojima se susrećemo stalno…

VENIA: Koliko vam je u karijeri pomogla pobjeda na HGF?
A.R.: Od početka nama samima je osjećaj da smo osvojili najveće natjecanje demo bendova kod nas, bio neki iskorak na sljedeći nivo 🙂 Tom pobjedom smo također dobili i nekoliko svirki koje su puno bendu značile kao i napretku nas kao glazbenika. I na kraju krajeva, to nam je jedna lijepa uspomena sa početaka benda.

VENIA: Planirate li snimiti još koji glazbeni spot?
A.R.: U planu je snimanje jednog spota koji će biti singl sa nadolazećeg albuma.

VENIA: Kako je glazba postala dio vašeg života? Tko su vam glazbeni uzori?
A.R.: Glazba je oko svih nas od ranog djetinjstva, neki su počeli ranije neki kasnije ali je oduvijek svima nam bila bitan dio života. Bendovi poput Pantere, Metallice, Machine Heada, Toola, Godsmacka, Downa i sl. su nam neka poveznica, dakako da svatko od nas ima svoj neki đir prema kojem gravitira, ali, eto, mislim da su ovi bendovi naši neki zajednički uzori.

VENIA: Do sada je New Level više puta oduševio publiku svojim koncertima. Koji je vaš najdraži koncertni trenutak? Postoji li neka pjesma koja vam je posebno draga za live izvedbe?
A.R.: Mislim da je vjerojatno svima nama u jako dobrom pamćenju ostala svirka u Vintage-u proljetos. Atmosfera je bila predobra, i svirka i ljudi i sve se baš poklopilo. A najdraža stvar za live izvedbu…teško reći, nitko ne može posebno izdvojit jednu.

VENIA: Za manje od tjedan dana nastupate u Močvari povodom 5. obljetnice Valhalle. Kako teku pripreme za nastup? Jeste li već definirali setlistu?
A.R.: Paralelno snimamo u studiju i imamo probe za tu svirku, ajmo reć’ da nam je to već rutina kaj se tiče pripremi za svirku, dobro se navježba kaj se ima za svirat i peri deri 🙂 A setlista je još nepoznata, to se uvijek prije same svirke složi.

VENIA: Kako ti se čine ostali bendovi s kojima ćete dijeliti pozornicu?
A.R.: Iskreno, nitko u bendu ne sluša taj đir poput Wisdoma, ali moram priznat da imaju puno view-ova na jubituu i zvuče podosta profesionalno, svrstao bih ih u neku nordijsku zemlju, ne bi mi nikad Mađarska pala na pamet. Tako da bravo za dobar posel! A Synthetic Scar mi zvuči zanimljivo, ali nisam im baš dovoljno pažnje posvetio, tak’ da bum vidil u subotu pa me mo’š poslje tog pitati 🙂

VENIA: Postoji li neki bend s kojim biste rado išli na turneju?
A.R.: Da je Dimebag živ, sa Panterom 🙂

VENIA: Kako vidiš New Level u budućnosti?
A.R.: Pa kroz kojih par godina ćemo im svima jebat’ majku 🙂 Definitivno na najvećim svjetskim pozornicama uz sve nam dobro poznate velikane metal glazbe.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *