Loading...

GOSPIĆ GRUPA (Luka)

Intervju: Vedrana Ravlić
Foto: promo

Povodom novog izdanja heavy metal partya Valhalla odradili smo intervju s bendom Gospić Grupa koji nastupaju kao predgrupa bendovima Dr. Evil iz Slovenije i Set Abominae (Iced Earth tribute) iz Zagreba. Valhalla se održava u klubu Močvara u petak 17. siječnja sa startom u 21h. S nama razgovarao je gitarist Luka.

gospic-grupaVENIA:  Dobrodošli na naš portal, možete li našim čitateljima reći nešto više o bendu i glazbi koju stvarate?
LUKA: Pozdrav tebi i čitateljima, mi smo Gospić Grupa i kao što se vidi iz Zagreba smo.  Okupili smo se 2010.-e godine i vrlo brzo krenuli s autorskim stvarima obzirom da su Dule i Luka skupa svirali već duže vrijeme. Nešto kasnije napokon smo našli stalnog bubnjara, Juru, a kad smo se sjetili da bi Krešo uz pjevanje mogo svirat i drugu gitaru, upotpunili smo postavu i krenuli malo ozbiljnije.  Glazbu koju sviramo najlakše je opisati kao speed rock, svi volimo slušati takve bendove pa je logično da su nam prve pjesme ispale u takvom zvuku.

VENIA: Kako surađujete u bendu? Generalno jedan ili dvoje ga vode ili ste svi u tome podjednako?
LUKA: Luka je tekstopisac i skladatelj, Krešo aranžer i dirigent, Jura vodi računa o opremi i tehničkim pitanjima, a Dule je basist.

VENIA:  Odakle dobivate inspiraciju za rad?
LUKA: Odemo van, po mogućnosti na neki road trip po Hrvatskoj i uvijek se pojavi neka ideja. Tu je i hrpa koncerata koje redovito posjećujemo, bogatstvo scene je svakako velika motivacija, a inspiracija u globalu može doć bilo kad i bilo gdje. Zatim fino u garaži to pretvorimo u pjesmu. Ako smo trijezni.

VENIA: Gdje ste i s kim dosada sve nastupali?
LUKA: Zasad se nismo makli iz rodnog grada. Svirali smo u GKČ-u s našim prijateljima iz benda Sioux te drugi put na istom mjestu s legendarnim DUO-m Terasa.  U Željezničaru smo s bratskom Bijelom Kremom, poznatim Mortal Kombatom i meksičkim death ikonama Escarabajo de la Patata dočekali smak svijeta, a nedavno smo svirali u Milji s bendovima From Another Mother i Dora Maar.

VENIA:  Koja je bitna poruka koju želite prenijeti slušateljima kroz Vašu glazbu i tekstove?
LUKA: Ništa što naši uzori iz velikih bendova još nisu opjevali. Bitno da se razbacuje, benga i opija dok mi radimo svoje na pozornici.

VENIA:  Kakve planove imate za nadolazeću godinu?
LUKA: Napokon provesti u djelo planove iz prijašnjih godina. Dogovaramo i neke nastupe izvan grada, a planiramo posjetiti i BiH.

VENIA:  Znamo da ste u snimanju albuma.. zna li se kako će se album zvati i kada ga planirate objaviti?
LUKA: Album će se zvati 202, to je ujedno i naslov jedne od prvih i naših najprepoznatljivijih pjesama. Planirali smo ga objaviti već početkom godine, ali zajebalo nas je kad je studio s kojim smo dogovarali snimanje prestao s radom, tako da smo bili primorani ispočetka tražiti suradnike, a i bez toga je trebalo napokon naučit svirat pjesme koje smo napravili.

VENIA:  17. siječnja nastupate u zagrebačkoj Močvari, pripremate li štogod posebno za ovaj koncert?
LUKA: Namjeravali smo promovirati taj zasad nesuđeni album. Kao kompenzaciju ćemo ovog puta bar biti uštimani, a na repertoar ćemo ugurati i pokoju novu stvar.

VENIA:  Koje pivo naviše ispijaju članovi benda Gospić Grupa?
LUKA: Prvo mjesto dijele Loewenbrau i Žuja. Slobodno nas počasti u Močvari s par brendova pa ćemo ti dati precizniji odgovor.

VENIA: Čime se još u privatnom životu bave članovi benda?
LUKA: Mnogočime, ali ničim zanimljivim i vrijednim spomena.

VENIA:  Gdje se vidite za 10 godina?
LUKA: Planiramo i dalje biti tu negdje, s pohvalnim brojem nastupa i nekoliko albuma. Valjda će nam se dati sve to. Čut ćemo se opet za deset godina pa ćemo vidjeti hoće li biti tako.

VENIA: Što biste poručili vašim fanovima?
LUKA: Kojim fanovima?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *