Loading...
NajaveNovosti

ICED EARTH HEADLINERI EUROPSKE “MTV HEADBANGERS BALL” TURNEJE

ICED EARTH HEADLINERI EUROPSKE “MTV HEADBANGERS BALL” TURNEJE

Krajem godine se vraća kultna MTV-jev “Headbangers Ball” u obliku serije koncerta na europskoj turneji koju vam zajednički predstavljaju Continental Concerts i MTV. Kao headlineri će nastupati ICED EARTH, dok će publiku zagrijavati ENSIFERUM, KATAKLYSM i UNEARTH.

Iced Earth 2013

ICED EARTH je nastao na Floridi sredinom 80-ih, a svoje je međunarodni uspjeh bend postigao albumom “Burnt Offerings” koji je definirao njihov zvuk na granici power i thrash metala. I nakon duge karijere Iced Erarth još uvijek nosi titulu jednog od najuspješnijih tradicionalnih metal bendova.

Finski ratnici ENSIFERUM su jedan od najuspješnijih bendova sa sjevera Europe. U svoj su žestoki, agresivni metal zvuk vješto integrirali tradicionalne instrumente, a na koncertima ih uvijek prati vojska vrlo posvećenih fanova.

Kanadsko-američki death metalci KATAKLYSM su ranije ove godine završili iznimno posjećenu europsku turneju kojom su pokrili četrdeset i četiri grada kako bi promovirali svoj najnoviji album “Of Ghosts And Gods”. Bend se već godinama smatra jednim od najutjecajnijih death metal sastava, a posebno se ističu svojim zvukom kojeg čini međuigra agrsivnih bubnjeva, meldodične gitare i ubojitog groovea.

Iz Mssachusettsa dolazi modern metal sastav UNEARTH koji će upotpuniti ovaj raznolik i žestok line-up te će svojim furioznim nastupom na savršen način otvarati koncerte na turneji “MTV Headbangers Ball”.

“MTV Headbangers Ball” datumi:

Dec. 01 – Berlin, Germany – Huxleys
Dec. 02 – Oberhausen, Germany – RMM
Dec. 03 – Leipzig, Germany – Hellraiser
Dec. 04 – Hamburg, Germany – Markthalle
Dec. 05 – Tilburg, Netherlands – O13
Dec. 06 – London, UK – Electric Brixton
Dec. 07 – Paris, France – Bataclan
Dec. 08 – Saarbrücken, Germany – Garage
Dec. 09 – Geiselwind, Germany – Christmasbash
Dec. 10 – Gießen, Germany – Hessenhallen
Dec. 11 – Torhout, Belgium – De Mast
Dec. 13 – Pratteln, Switzerland – Z-7
Dec. 14 – Pratteln, Switzerland – Z-7
Dec. 15 – Stuttgart, Germany – LKA
Dec. 16 – Wien, Austria – Arena
Dec. 17 – München, Germany – Backstage
Dec. 18 – Zlin, Czech Republic – Euronics

Headbangers Ball” je po prvi puta emitiran 18. travnja 1987. i vrlo je brzo postao jedna od najpopularnijih emisija na MTV-ju. Emisija se redovito emitirala osam godina u SAD-u te šest u Europi. Osim video spotova, svaka je epizoda uključivala i intervjue s bendovima kao i specijale o pojedinim izvođačima ili festivalima. U sklopu Headbangers Balla se emitaro i “Triple Thrash Treat” koji je ubrzo postao platforma za renomirane bendove, ali i za mlade snage scene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *