Loading...
Izvještaji

HURTS – Austrija, Beč, Gasometer, 26.02.2016.

HURTS – Austrija, Beč, Gasometer, 26.02.2016.

Hurts su prije nešto manje od tri godine oduševili dupkom punu dvoranu Gasometer, jednu od legendarnih bečkih koncertnih prostora koja je udomila sve relevantne glazbene umjetnike. U petak, 26. veljače su se vratili sa svojim novim albumom „Surrender“ i održali još jednu glazbenu lekciju svima koji su sumnjali kako Hurts nakon planetarne slave u sebi još imaju glazbenog žara.

Hurts

„Surrender“ je treći studijski album izvandrednog britanskog dua, no pokoji korak unazad u odnosu na svoje prethodnike i zato se na Hurts u Beč nije krenulo bez razmišljanja već nakon nekoliko dana promišljanja nakon kojih sam ipak odlučila dati još jednu priliku vidjeti uživo jedan od bendova koji bez obzira na sve zna stvoriti atmosferu.

Hurts

Kako i priliči turneji nazvanoj u čast aktualnog albuma Theo i Adam otvaraju upravo sa „Surrender“ i nastavljaju sa na albumu bljedunjavom „Some Kind of Heaven“ koja uživo ipak pokreće publiku i polako je dovodi do prvog pravog vala oduševljenja koji se dvoranom prolomio na taktove pjesme „Miracle“. Hurts u nastavku prezentiraju svoj rafinirani zvuk kroz upečatljivu „Somebody to Die For“, profinjenu „Weight of the World“ te „Blood, Tears & Gold“, „Evelyn“ i „Illuminated“ koje su publiku odvele na jedinstveno Hurts putovanje i podigle atmosferu u dvorani do vrućine. Jedan u nizu posebnih trenutaka bila je akustična izvedba „Affair“, uslijedila je „Rolling Stone“ dok su u finalnom dijelu Hurts odsvirali „Sunday“, „Wonderful Life“ s impresivnim Adamovim piano uvodom, a za vrhunac raspoloženja pobrinuli su se s „Better Than Love“ i Wings“ koje su publiku natjerale da ovaj izvanredni duo pozove na bis i uživa u „Nothing Will Be Bigger Than Us“ i vrlo posebnoj „Stay“.

Hurts

Osim vokalne i instrumentalne izvrsnosti Hurts su u Gasometeru pokazali i svu širinu izvrsnosti scenskog nastupa. U svom gotovo trademark „gentlemanskom“ izdanju, odijelima i na uglavnom zamračenoj pozornici na kojoj prevladava igra snopova reflektora, Theo je opet publiku nagradio ne samo pamtljivom izvedbom bendovih uspješnica već i ružama, rukovanjem s publikom i pokojim osmijehom koji su obožavateljice itekako znale nagraditi oduševljenjem. Iako su možda na aktualnom studijskom albumu posustali, uživo su Hurts energija koja pokreće, emocije koje rastu i razvijaju se i glazba u kojoj se istinski uživa.

Izvještaj:Gordana Lacković
Foto: Dolfi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *