Loading...
NajaveNovosti

HEADBANGERS BALL STIŽE U BUDIMPEŠTU

HEADBANGERS BALL STIŽE U BUDIMPEŠTU

Krajem godine se vraća kultna MTV-jev “Headbangers Ball” u obliku serije koncerta na europskoj turneji koju vam zajednički predstavljaju Continental Concerts i MTV. Kao headlineri će nastupati ICED EARTH, dok će publiku zagrijavati ENSIFERUM, KATAKLYSM i UNEARTH. Turneja će se zaustaviti i u Budimpešti 19.12.

Koncert će se održati u klubu Barba Negra u ponedjeljak 19.12. s ranim startom, već u 17:30.
Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 9 999 HUF (250 HRK) na sljedećim stranicama Barba Negra online, Tixa, Ticketportal, eventim.hu.

ICED EARTH je nastao na Floridi sredinom 80-ih, a svoje je međunarodni uspjeh bend postigao albumom “Burnt Offerings” koji je definirao njihov zvuk na granici power i thrash metala. I nakon duge karijere Iced Erarth još uvijek nosi titulu jednog od najuspješnijih tradicionalnih metal bendova.

Finski ratnici ENSIFERUM su jedan od najuspješnijih bendova sa sjevera Europe. U svoj su žestoki, agresivni metal zvuk vješto integrirali tradicionalne instrumente, a na koncertima ih uvijek prati vojska vrlo posvećenih fanova.

Kanadsko-američki death metalci KATAKLYSM su ranije ove godine završili iznimno posjećenu europsku turneju kojom su pokrili četrdeset i četiri grada kako bi promovirali svoj najnoviji album “Of Ghosts And Gods”. Bend se već godinama smatra jednim od najutjecajnijih death metal sastava, a posebno se ističu svojim zvukom kojeg čini međuigra agrsivnih bubnjeva, meldodične gitare i ubojitog groovea.

Iz Massachusettsa dolazi modern metal sastav UNEARTH koji će upotpuniti ovaj raznolik i žestok line-up te će svojim furioznim nastupom na savršen način otvarati koncerte na turneji “MTV Headbangers Ball”.

Headbangers Ball” je po prvi puta emitiran 18. travnja 1987. i vrlo je brzo postao jedna od najpopularnijih emisija na MTV-ju. Emisija se redovito emitirala osam godina u SAD-u te šest u Europi. Osim video spotova, svaka je epizoda uključivala i intervjue s bendovima kao i specijale o pojedinim izvođačima ili festivalima. U sklopu Headbangers Balla se emitaro i “Triple Thrash Treat” koji je ubrzo postao platforma za renomirane bendove, ali i za mlade snage scene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *