Loading...
Recenzije

H.E.A.T. – Freedom Rock

H.E.A.T.

FREEDOM ROCK

4/5

(Edel/Menart, 2010.)

 Tko je željan dobrog starog rocka? Čini vam se da su svi legendarni bendovi koji su za vrijeme 80tih žarili i palili svjetskom scenom već toliko zastarjeli da više ne mogu stvoriti kvalitetan zvuk koji vraća u doba hair metala, a stare pjesme vam već na uši izlaze van?

Vaše želje će biti zadovoljene ako poslušate švedski bend H.E.A.T. i njihov album “Freedom Rock” koji je definitvno kvalitetno osvježenje već pomalo (ne možemo reć zaboravljene) izumrle hair metal/rock scene.

Ovaj mladi bend na svom albumu donosi nam trinaest odličnih pjesama koje će vas svojim zvukom odvesti u 80te godine losanđeleske scene. Relativno mladi bend koji je mješavina odličnog Motley Cruea i Guns’n’Roses izvrsno i kvalitetno kombinira zvuke odličnih gitarskih dionica koje se miješaju sa snažnim vokalom i tipičnim riffovima u kojima jednostavno na prve takvove uživate.

U prvoj pjesmi “We’re Gonna’ Make It”  otvaraju album najavljujući svoje doba koje definitvno dolazi. Odličan lako pamtljiv refren krasi pjesmu “Black Night” a kao glavnu baladu albuma moram istaknuti “Shelter”.  Tipična Motley Crueovska je “Beg Beg Beg” a u uhu vam također nakon prvog slušanja ostane “Everybody Wants To Be Someone”, lakša, još jedna rock balada s upadljivim refrenom.  Pjesma “High On Love” vas nagna na želju da vidite ovaj odličan bend uživo jer je definitno jedna od onih koja će podići atmosferu.

Defintivno preporučam ovaj album ljubiteljima losanđeleske scene 80tih, jer, vjerujte, nećete se razočarati.

www.heatsweden.com

Recenzija: Maja Trstenjak
maja@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *